Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Επιθεώρησε τις εργασίες στην Αγία Σοφιά ο Ερντογάν

Κίνηση με νόημα

20 Ιουλίου 2020 08:33
Επιθεώρησε τις εργασίες στην Αγία Σοφιά ο Ερντογάν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίσκεψη στην Αγία Σοφία πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν επιθεώρησε τις προετοιμασίες, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής μετά της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε το διάταγμα του 1934, με το οποίο η Αγία Σοφία χαρακτηριζόταν ως μουσείο.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ερντογάν περιέγραψε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Έκανε δε εκ νέου λόγο για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Σημείωσε επίσης ότι στην πρώτη προσευχή στις 24 Ιουλίου θα παραβρεθούν περίπου 1.000 με 1.500 άτομα.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Σόου για την επέτειο του πραξικοπήματος μπροστά από την Αγιά Σοφιά

Ένα προκλητικό βίντεο παρουσίασε η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Έξω ακριβώς από την Αγία Σοφία, το βίντεο εστιάζει σε μια ομάδα νέων, που φοράνε κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια και με μουσική υπόκρουση, που παίζεται σε παρόμοια σόου για την Άλωση της Πόλης, εκτελούν συγκεκριμένη χορογραφία, δημιουργώντας σχηματισμούς, όπως η τουρκική σημαία. Δεν είναι βέβαια τυχαία η επιλογή, αφού έγινε λίγες μέρες μετά την απόφαση της μετατροπής της σε τζαμί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share