Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ο μικρότερος των τελευταίων 5 μηνών

19 Ιουλίου 2020 20:40
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Οι αρχές της Ιταλίας, ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό περιορίσθηκε στους τρεις, το τελευταίο 24ωρο.

Είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων πέντε μηνών, ενώ σημαντική μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Χθες, είχαν ανακοινωθεί 249 κρούσματα, ενώ σήμερα 218, και στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν μόλις 24.

Στη Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες κανένας ασθενής με Covid-19 δεν έχασε τη ζωή του. Από τις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία είχε καταγραφεί ο πρώτος θάνατος, στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιταλίας δεν υπήρξε καμία ημέρα χωρίς νεκρούς.

Κορωνοϊός: Αναστάτωση με τα νέα κρούσματα - 24 ή 25 νέα κρούσματα;

Αν και ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση αναφέρει 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων αναφέρονται 24:

Η γεωγραφική τους κατανομή:

  • 16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,
  • 1 κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Θλιβερό: Ο κορωνοϊός άφησε μόνιμα κινητικά προβλήματα σε Κύπριο τραγουδιστή

Απίστευτα τα όσα βιώνει ο τραγουδιστής Αναστάζιο, άλλως Χάρης Αναστασίου, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα μας το 1990 στον μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού, Eurovision.

Ο αγαπητός καλλιτέχνης από την Κύπρο, προσεβλήθη με κορωνοϊό και στις 23 Μαρτίου έπεσε σε κώμα για 21 ολόκληρες μέρες. Ο συμπατριώτης μας αποθεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό, αλλά ακόμη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένεται αρχές Αυγούστου να πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, τα κατάλοιπα που του αφήνει ο ιός θα τον ακολουθούν για μια ζωή, αφού οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι για το υπόλοιπο τη ζωή τους θα έχει κινητικά προβλήματα.

Την θλιβερή ιστορία του Αναστάζιο γνωστοποίησε η γνωστή τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, η οποία ανέρτησε ένα βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να επισημαίνει πως απαλλάχθηκε από τον ιό αλλά οι συνέπειες του θα τον σκιάζουν για μια ζωή. «Παρακαλώ φοράτε την μάσκα σας, κρατάτε τις αποστάσεις σας. Δεν θα θέλατε να είστε στη θέση μου», τονίζει στο εν λόγω βίντεο ο Αναστάζιο.

Μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια στέλνει το μήνυμα: «Μην χαλαρώνετε, δεν είναι αστείο, βιώνω τον Γολγοθά του ανθρώπου αυτού καθημερινά και οι πόνοι στις αρθρώσεις που έχει κάθε πρωί είναι αβάσταχτοι. Οι γιατροί του συνέστησαν εφόρου ζωής να παίρνει μια αγωγή η οποία αργά η γρήγορα θα του επηρεάσει τα νεφρά. Stay healthy!»

Ο αγαπημένος μου φίλος Αναστάζιο από την Κύπρο προσεβλήθη με κορονοϊό και στις 23 μαρτίου έπεσε σε κώμα. Οι θεράποντες ιατροί προβλέπουν να του δώσουν εξιτήριο Αρχές Αυγούστου. Μιλάω καθημερινά μαζί του. Σήμερα μου ειπε οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα κατάλοιπα που θα του αφήσει ο κορονοϊός είναι μόνιμα κινητικά προβλήματα! Μην χαλαρώνετε, δεν είναι αστείο, βιώνω τον γολγοθά του ανθρώπου αυτού καθημερινά και οι πόνοι στις αρθρώσεις που έχει κάθε πρωί είναι αβάσταχτοι! Οι γιατροί του συνέστησαν εφόρου ζώης να παίρνει μια αγωγή η οποία αργά η γρήγορα θα του επηρεάσει τα νεφρά. Stay healthy!

Posted by Elena Patroklou on Saturday, July 18, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share