Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Τράγκας: "Ο θεός βέβαια αποφασίζει διαφορετικά...": Νίκησαν τον θάνατο - Το θαύμα ζωής

Λύγισε!

19 Ιουλίου 2020 18:16
Γιώργος Τράγκας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ξεχωριστή επίσκεψη είχε κάνει πριν μερικούς μήνες στην Βοστόνη των ΗΠΑ ο Γιώργος Τράγκας και δεν μαθεύτηκε ποτέ!

Φρόντισε να μείνει κρυφό! Ο γνωστός δημοσιογράφος επισκέφτηκε τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος βγήκε νικητής από την μεγάλη μάχη που έδινε και ο Γιώργος Τράγκας βρέθηκε στο πλευρό του! Μάλιστα είχε δημοσιευτεί και σχετικό βίντεο με τον ίδιο να γράφει τα παρακάτω λόγια:

Ο Ραφαήλ και οι "δαίμονες"

Η συνάντηση μου με τον Παναγιώτη Ραφαήλ και την οικογένεια του στη Βοστώνη

Στη ζωή μου και στην καριέρα μου λοξοδρόμησα πολλές φορές. Υπάρχουν οι άγγελοι και οι δαίμονες που σε τραβάνε πότε από εδώ και πότε από εκεί. Όταν αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος σκεφτόμουν ότι θα προσφέρω στην κοινωνία. Καθ οδόν είδα και έζησα τη ζούγκλα της πολιτικής και την άγρια συμπεριφορά του είδους που ονομάζεται homo sapiens. Υπάρχουν στιγμές που σε κάνουν να ντρέπεσαι. Υπήρχαν στιγμές που ντράπηκα για αυτά που έβλεπα μέσα από τη δουλειά μου. Υπήρξαν ώρες που ένιωσα υπερήφανος για το σινάφι μου. Εδώ που τα λέμε όσα και αν κερδίσεις σε μια πλούσια σε επωνυμία και λεφτά και περιπέτειες ζωή δεν ανταλλάσσονται με μια στιγμή μεγάλης χαράς και ψυχικής ανάτασης για κάτι που έκανες. Είναι αυτό που θυμάται πάντα αυτός που έσυρε και έσωσε κάποιον τραυματία στον πόλεμο. Είναι αυτό που νιώθεις όταν λυτρώνεις έναν αδελφό σου, ένα συνάνθρωπό σου από την αρρώστια και το θάνατο.

Κάποτε, αυτός ο μικρούλης με τα πλούσια μαλλιά θα μάθει πως λειτούργησε το κράτος που γεννήθηκε και πως φέρθηκαν οι πολίτες της κοινωνίας του. Οι πολιτικοί και οι γιατροί του τόπου του του είπαν ότι δεν έχει σωτηρία. Οι συμπολίτες του πίστεψαν ότι αυτό το παιδάκι δικαιούται να σωθεί, όσο ακριβή και αν είναι η θεραπεία. Και συγκέντρωσαν ένα τεράστιο ποσό για να μπορέσει να κάνει αυτή τη μοναδική θεραπεία στη Βοστόνη.

Αυτό το μικρό ελληνόπουλο ταυτόχρονα ήταν το μήνυμα του 2019. Ο ήρωας του 2019. Που έκανε ήρωα έναν ολόκληρο λαό, που απέδειξε ότι δεν είμαστε καναπεδάτοι. Δεν είμαστε παθητικοποιημένοι. Δεν έχει αποτεφρωθεί η ψυχή μας, η καρδιά μας, η ανθρωπιά μας. Ένα παιδάκι που έπασχε από νωτιαία μυϊκή ατροφία, που του είπαν ότι θα μείνει παράλυτο και θα πεθάνει, σήκωσε όρθιο έναν ολόκληρο λαό.

Ήταν μοναδική στιγμή στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Το είδα να κουνάει τα ποδαράκια του, τα χεράκια του, να στηρίζει το κορμάκι του και να σκύβει μπροστά για να πιεί νερό από τα χεράκια της μητέρας του. Μοναδική στιγμή. Ένιωσα ότι ο Ραφαήλ συνέτριβε τους δαίμονες μέσα μου. Οι δύο γονείς είναι γίγαντες. Και εσείς όλοι που με ακούτε ή με διαβάζετε σήμερα είστε υπέροχοι. Ξεπεράσατε έστω και μια φορά κάποιοι την κακία, τη νοσηρότητα και τις σκοπιμότητες των καιρών μας. Αποδείξατε στην πράξη ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τα επιχειρήματα των πολιτικών και των οικονομολόγων για τις παράπλευρες απώλειες που πρέπει να έχει μια κοινωνία, όταν βυθίζεται σε οικονομική κρίση.

Στο σπίτι φάγαμε ελληνικό σουβλάκι και πίτες. Ο Παναγιώτης ήταν αγουροξυπνημένος. Πήρε ένα παιχνίδι με εναλλασσόμενα φώτα και άρχισε να παίζει. Ένιωσα μεγάλη χαρά, βλέποντας τα χεράκια του σταθερά, πολύ σταθερά, να πατάνε τα πλήκτρα που άλλαζαν τα φώτα. Μείναμε με την οικογένεια δύο ώρες. Βγήκαμε αναμνηστικές φωτογραφίες, αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε. Ευχηθήκαμε να γίνει εντελώς καλά ο Παναγιώτης και όλος ο κόσμος να έχει Υγεία. Επέστρεψα αργά το βράδυ στη Νέα Υόρκη. Βγαίνοντας από το Κονέκτικατ και μπαίνοντας στο Μπρονξ έβλεπα τους σκούρους όγκους των ψηλών κτιρίων και σκεφτόμουν την ιστορία του Ραφαήλ. Άγγελοι και δαίμονες. Ο θεός βέβαια αποφασίζει διαφορετικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share