Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στο «φως» σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο - Σάλος με την αποκάλυψη της απόπειρας συγκάλυψης της τραγωδίας

Αποκαλύψεις-σοκ

19 Ιουλίου 2020 11:26
Πυρκαγιά στο Μάτι: Στο «φως» σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο - Σάλος με την αποκάλυψη της απόπειρας συγκάλυψης της τραγωδίας
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής, λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, σύμφωνα με το οποίο ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

Μάλιστα το Kathimerini.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά, ένα ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως την απόπειρα συγκάλυψης.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Για πρώτη φορά, ένα ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως την απόπειρα συγκάλυψης. Ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα. «Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα» του λέει. Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά’ πα. Για να ξυπνήσεις».

Οι συνέπειες εάν δεν συμμορφωθεί; Δυσμενής μετάθεση και δικαστήρια ως κατηγορούμενος που θα κρατήσουν χρόνια. «Εάν γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε» του ξεκαθαρίζει. Για να τον πείσει πως οι απειλές γίνονται πράξη, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το τι κρυβόταν πίσω από δύο παλαιότερες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη: Επιχειρησιακές δολοπλοκίες που έχουν βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share