Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη (Video)

Συναγερμός

18 Ιουλίου 2020 11:30
Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε καθεδρικό ναό στην πόλη Νάντη, στη δυτικά Γαλλία, το πρωί του Σαββάτου. Βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά στον ναό της Ναντ έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να θυμούνται τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Παναγιά των Παρισίων την περασμένη χρονιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο μνημείο και σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ασαφές παραμένει τι προκάλεσε τη φωτιά στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Ναντ. Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 70 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες.

​Η Νάντη είναι μεγαλούπολη στη Δυτική Γαλλία, πρωτεύουσα του νομού της Λουάρ-Ατλαντίκ και επίσης πρωτεύουσα της περιοχής της Χώρας του Λίγηρα, στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα.

Φωτιά στο Λαύριο: Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Μάχη» και την νύχτα με τις φλόγες

Νέα στοιχεία έρχονται σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο, με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής να δίνει απαντήσεις, την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για έρευνα για πιθανό εμπρησμό.

Ο κύριος Δημήτρης Λουκάς μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και, όπως επεσήμανε, πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε από δοκιμαστικές βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως αδιανόητο.

Ο Δήμαρχος, παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΒΟ έχει μια έκταση 3.5 χιλιάδων στρεμμάτων και το θέμα ήταν να μην πάει στο Σούνιο η πυρκαγιά, καθώς αν την άφηναν, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην παραλία, με αποτέλεσμα και πάλι να ζήσουμε εικόνες, σαν εκείνες στο Μάτι.

Ο κύριος Λουκάς, επίσης, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στον έλεγχο της πυρκαγιάς, αλλά πρόσθεσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι «μάχες» θα συνεχιστούν την νύχτα, μιας και είναι πιθανό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share