Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία

Ποια η κατάσταση των άλλων 2;

17 Ιουλίου 2020 18:05
Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία ενός εκ των τριών τραυματιών από την σοκαριστική επίθεση στην Κοζάνη με τσεκούρι, για την οποία ευθύνεται 45χρονος που προφυλακίστηκε.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή το απόγευμα, από το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», η κατάσταση του ενός από τους τρεις τραυματίες θεωρείται κρίσιμη, και την ίδια ώρα η οικογένεια του δράστη σπάει την σιωπή της, και σοκάρει με τα λεγόμενά της.

Όσον αφορά στις δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στην Εντατική, η μία βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ η δεύτερη νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Αναλυτικά, σχετικά με τους τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» η εξέλιξη της κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική εκτίμηση.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αργά το μεσημέρι υπεβλήθη σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για αποσυμφόρηση αιματώματος. Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη.

Επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στο νοσοκομείο

Ενημέρωση για την υγεία των τριών νοσηλευομένων στο νοσοκομείο έγινε από τους θεράποντες ιατρούς και τη Διοίκηση κατά την επίσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο υπουργός, ύστερα από τη σχετική αναφορά που έκανε για το θλιβερό συμβάν στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής, επισκέφτηκε μαζί με τον υφυπουργό οικονομικών, Αποστόλη Βεσυρόπουλο, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, τον διευθυντή της φορολογικής περιφέρειας Βορείου Ελλάδας, Νικόλαο Τυροβούζη και τον Διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης, Ιωάννη Ποδιώτη τη Νευροχειρουργική Κλινική όπου νοσηλεύεται η 47χρονη γυναίκα και συνομίλησε μαζί της όπως και με τους οικείους των άλλων νοσηλευομένων.

Κατά την επίσκεψη του στη Β ΜΕΘ ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Γεώργιο Δρόσο, το Διευθυντή της Μονάδας Νικόλαο Καπραβέλο και τον κ. θωμά Σιώζο, νευροχειρουργό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share