Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα...": Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί!

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

17 Ιουλίου 2020 08:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ανατροπή αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας την Παρασκευή μετά το απόγευμα! Τι μας περιμένει σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη;

Για σήμερα Παρασκευή ο καιρός ξεκινάει με πολύ καλές διαθέσεις και ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, όμως από το μεσημέρι και το απόγευμα, που θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα έχουμε συννεφιές αστάθειας κυρίως στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: «Χωρισμένη» στα δύο η Ελλάδα - Βροχές στα ηπειρωτικά, ηλιοφάνεια στα νησιά

«Χωρισμένη» στα δύο θα είναι σήμερα η Ελλάδα, με τον καιρό να παρουσιάζει δύο πρόσωπα στην χώρα μας. Ενώ, ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει την μακροπρόθεσμη τάση για την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας, προαναγγέλοντας «θερμοκρασιακή ανηφορίτσα».

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα νησιά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη την διάρκεια της μέρας, ενώ στα ηπειρωτικά αναμένονται βροχές, αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει σημαντική μεταβολή.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Aίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share