Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Λαύριο: Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Μάχη» και την νύχτα με τις φλόγες

Τι συνέβη;

16 Ιουλίου 2020 20:42
Φωτιά στο Λαύριο: Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Μάχη» και την νύχτα με τις φλόγες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα στοιχεία έρχονται σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο, με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής να δίνει απαντήσεις, την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για έρευνα για πιθανό εμπρησμό.

Ο κύριος Δημήτρης Λουκάς μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και, όπως επεσήμανε, πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε από δοκιμαστικές βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως αδιανόητο.

Ο Δήμαρχος, παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΒΟ έχει μια έκταση 3.5 χιλιάδων στρεμμάτων και το θέμα ήταν να μην πάει στο Σούνιο η πυρκαγιά, καθώς αν την άφηναν, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην παραλία, με αποτέλεσμα και πάλι να ζήσουμε εικόνες, σαν εκείνες στο Μάτι.

Ο κύριος Λουκάς, επίσης, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στον έλεγχο της πυρκαγιάς, αλλά πρόσθεσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι «μάχες» θα συνεχιστούν την νύχτα, μιας και είναι πιθανό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στο Λαύριο: Νέες εξελίξεις για το μέτωπο

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο της φωτιάς στο Λαύριο, η οποία μπορεί να συνεχίζει να είναι επικίνδυνη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση ήδη έχει αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε μέσω της ΕΡΤ πως όλοι είναι προς το παρόν ασφαλείς και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα, αν και για την ώρα δεν είναι ελεγχόμενα.

Παράλληλα, η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την ίδια ώρα που νέα μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ βελτιωμένη. Ενημερωθήκαμε για το συμβάν γύρω στις 12:40. Η δυσκολία σε αυτή την πυρκαγιά είχε σχέση με το κακό οδικό δίκτυο στο σημείο. Δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη, αλλά βελτιώνεται η κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο μέτωπο, αλλά μικρά μες στον χώρο.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί και ο καπνός μετακινείται σε κατεύθυνση, που λογικό είναι να αναστατώσει τους κατοίκους. Έχουν γίνει οι εκκενώσεις που χρειάστηκε και οι πάντες είναι ασφαλείς.

Οι δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή φτάνουν. Έχουμε 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα ειδικών καταστάσεων, δύο πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ για τη διευκόλυνση όσων είναι εκεί, υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές», ήταν τα λόγια του κυρίου Βαθρακογιάννη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share