Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Λαύριο: Νέες εξελίξεις για το μέτωπο

Τι συμβαίνει;

16 Ιουλίου 2020 15:59
Φωτιά στο Λαύριο: Νέες εξελίξεις για το μέτωπο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο της φωτιάς στο Λαύριο, η οποία μπορεί να συνεχίζει να είναι επικίνδυνη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση ήδη έχει αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε μέσω της ΕΡΤ πως όλοι είναι προς το παρόν ασφαλείς και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα, αν και για την ώρα δεν είναι ελεγχόμενα.

Παράλληλα, η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την ίδια ώρα που νέα μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ βελτιωμένη. Ενημερωθήκαμε για το συμβάν γύρω στις 12:40. Η δυσκολία σε αυτή την πυρκαγιά είχε σχέση με το κακό οδικό δίκτυο στο σημείο. Δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη, αλλά βελτιώνεται η κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο μέτωπο, αλλά μικρά μες στον χώρο.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί και ο καπνός μετακινείται σε κατεύθυνση, που λογικό είναι να αναστατώσει τους κατοίκους. Έχουν γίνει οι εκκενώσεις που χρειάστηκε και οι πάντες είναι ασφαλείς.

Οι δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή φτάνουν. Έχουμε 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα ειδικών καταστάσεων, δύο πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ για τη διευκόλυνση όσων είναι εκεί, υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές», ήταν τα λόγια του κυρίου Βαθρακογιάννη.

Φωτιά στο Λαύριο: Συγκλονίζουν βίντεο από το σημείο

Συγκλονίζει ένα βίντεο από το σημείο της φωτιάς στο Λαύριο, με την κατάσταση να κρίνεται αρκετά σοβαρή και άπαντες να βρίσκονται σε συναγερμό.

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με κάθε μέσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς άμεσα έσπευσε, την ίδια στιγμή που τέσσερις οικισμοί και μια κατασκήνωση εκκενώθηκαν, για την ασφάλεια των 600 παιδιών, που έμεναν σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην παραλία και άπαντες ελπίζουν να μην φτάσει μέχρι το Σούνιο, ενώ τα βίντεο του Open και του Myota.gr δείχνει πως βρισκόμαστε σε κρίσιμες στιγμές.

Δείτε το:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share