Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα

4 τα εισαγόμενα

15 Ιουλίου 2020 18:45
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, σήμερα, 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Από αυτά τα 4 προέρχονται από τις πύλες εισόδου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Μάλιστα πάρθηκαν νέα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προβληματισμός υπάρχει για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ, επισημαίνοντας ότι «Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση. Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα, που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό».

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Θετικά νέα αναμένονται από τις δοκιμές

Αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca , δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πέστον.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19, όμως αυτοί που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση. Ακόμα θετικά πρόκειται να είναι και τα νέα από το εμβόλιο, που χορηγήθηκε στη Ρωσία.

Αυτοί που αναπτύσσουν το εμβόλιο είπαν αυτόν το μήνα πως έχουν ενθαρρυνθεί από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Reuters πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Πέστον έγραψε: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca».

Περισσότερα από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σε όλον τον κόσμο εναντίον του νέου κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share