Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πέθανε 18χρονη στο Βέλγιο

Θλίψη

15 Ιουλίου 2020 19:00
Κορωνοϊός: Πέθανε 18χρονη στο Βέλγιο

Πέθανε μια 18χρονη Βελγίδα σε νοσοκομείο των Βρυξελλών από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές.

«Το κορίτσι εκδήλωσε συννοσηρότητα και απεβίωσε από επιπλοκές της Covid-19», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Sciensano. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η κοπέλα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνεται ο θάνατος ενός νέου κάτω των 24 ετών, κάτι που προκαλεί παγκόσμια θλίψη, ενώ τα καλά νέα είναι ότι θα ανακοινωθούν θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, σήμερα, 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Από αυτά τα 4 προέρχονται από τις πύλες εισόδου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Μάλιστα πάρθηκαν νέα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προβληματισμός υπάρχει για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ, επισημαίνοντας ότι «Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση. Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα, που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share