Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Σοκ: Ασθενής με κορωνοϊό μόλυνε 71 άτομα σε 60 δευτερόλεπτα (Video)

Συναγερμός

14 Ιουλίου 2020 12:33
Σοκ: Ασθενής με κορωνοϊό μόλυνε 71 άτομα σε 60 δευτερόλεπτα (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Όπως δείχνει έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, μια γυναίκα με κορωνοϊό μόλυνε άθελά της τουλάχιστον 71 άτομα όταν χρησιμοποίησε το ασανσέρ στην εργασία της. Επίσης, συναγερμός προκαλείται για ακόμη μια φορά στη Βρετανία για τον κορωνοϊό, με μελέτη της Academy of Medical Sciences

Πρόκειται για μία διαδρομή μόλις 60 δευτερολέπτων, κατά η διάρκεια της οποίας ο ιός κατάφερε να εξαπλωθεί και να μολύνει άλλα 71 άτομα. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας, από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 19 Μαρτίου - οκτώ ημέρες μετά την τελευταία αναφορά στην περιοχή για τυχόν νέα κρούσματα Covid-19.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου και το τεστ στο οποίο υπεβλήθει είχε αρνητικά αποτελέσματα για τον ιό, ωστόσο η γυναίκα έμεινε οικειοθελώς σε καραντίνα στο σπίτι της όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases. H αλήθεια αποκαλύφθηκε μετά από ιχνηλάτηση που πραγματοποίησαν δυο νοσοκομεία της περιοχής μέχρι που κατέληξαν στο... ασανσέρ!

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν μετά από έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, το οποίο ανέλυε το πώς ένας ασυμπτωματικός ταξιδιώτης μπορεί να μολύνει εν αγνοία του τόσο κόσμο. Οι Αρχές άρχισαν να οδηγούνται στην ασυμπτωματική ασθενή μετά από μια τυχαία περίσταση, η οποία όμως αποκάλυψε τι είχε συμβεί, καθώς ένας 85χρονος που υπέστη εγκεφαλικό, ήταν φορέας του ιού, τον οποίο κόλλησε από τον γιο του, που βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με την ασυμπτωματική ασθενή.

30χρονος πέθανε από κορωνοϊό - Η τραγική ειρωνεία του θανάτου του & τα τελευταία λόγια

Ένας 30χρονος νόσησε από κορωνοϊό και πέθανε μετά την εσκεμμένη παρουσία του σε «COVID πάρτι» στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Ενώ, νέα προειδοποίηση εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ανέλυσε καινούργια δεδομένα για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Σύμφωνα τους newyorktimes, o νεαρός άνδρας, ο οποίος πίστευε ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, βρέθηκε σκόπιμα σε χώρο με μολυσμένο άτομο. Όπως δήλωσε στο NBC News η Δρα Τζέιν Απλμπάι, διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Methodist και του παιδικού νοσοκομείου Methodist, επρόκειτο για «πάρτι που διοργανώθηκε από κάποιον που είχε διαγνωστεί με Covid και το σκεπτικό ήταν να δουν αν ο ιός είναι πραγματικός και αν κάποιος θα μολυνθεί».

«Λίγο πριν πεθάνει, ο ασθενής κοίταξε τη νοσοκόμα για τελευταία φορά και είπε: "Νομίζω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν ψέμα, αλλά τελικά δεν ήταν"», περιέγραψε η διευθύνουσα σύμβουλος.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε ώστε να δείξει στους κατοίκους της κομητείας Μπεξάρ ότι η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις. Είναι επικίνδυνη για όλους τους ανθρώπους ακόμη και τους νέους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share