Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Πέθανε ο Γιώργος Μανουσάκης

Θρήνος

14 Ιουλίου 2020 11:52
Πέθανε ο Γιώργος Μανουσάκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Μανουσάκης. Επίσης, ο Νίκος Μαλλιαράκης, γνωστός και ως «Nick The Greek», βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη.

Στο γεγονός μάλιστα αναφέρεται με ανακοίνωσή της, η ομάδα της Παλαιόχωρας:

​Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιοχώρας εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του Μανουσάκη Γιώργου. Ο Γιώργος τίμησε την φανέλα της ομάδας μας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον τόπο και την κοινωνία μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ευχόμαστε καλη δύναμη στην οικογένεια που αφήνει πίσω του και τους οικείους του.

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιοχώρας εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του Μανουσάκη Γιώργου. Ο Γιώργος τίμησε...

Posted by Palaiochora F.C. on Monday, July 13, 2020

Πέθανε ο Κώστας Κόμης

Ένας από τους παλιότερους καθηγητές του Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων, ο Κώστας Κόμης, πέθανε μετά από ολιγοήμερη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Σοκ επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη ηθοποιός.

Ο Κόμης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τους πλέον αθόρυβους, αλλά και τους πιο συγκροτημένους ακαδημαϊκά.

Πέθανε ο Κώστας Κόμης

Γεννήθηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας το 1953 και σπούδασε Στατιστική και Οικονομία στο (σημερινό) Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακά στη Ναντέρ και στο Paris I. Από το 1995 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διδάσκοντας Ιστορία και Ιστορική Δημογραφία.

Η συγγραφική και ακαδημαϊκή του, ερευνητική δουλειά, είναι πολύ μεγάλη. Υπήρξε από τους πρώτους καθηγητές στο Ιστορικό, που ασχολήθηκαν με το ιστορικό πεδίο της Κατοχής και του Εμφυλίου, ανιχνεύοντας το οικονομικό και δημογραφικό αποτύπωμα της περιόδου.

Συνέγραψε πάνω από 20 βιβλία, ερευνώντας τη δημογραφία και τις επιπτώσεις ιστορικών, υγειονομικών, οικονομικών γεγονότων στον ελλαδικό πληθυσμό, με ιδιαίτερες αναφορές στην Πρέβεζα, στη Μάνη, αλλά και στις αγαπημένες του Κυκλάδες.

Ο Κώστας Κόμης παραμένει επίσης στη μνήμη των φοιτητών, των συναδέλφων και των φίλων του ως ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, με ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στάση, οικείος στους διαδρόμους και αίθουσες της Φιλοσοφικής, αλλά και όταν τον πετύχαινες στην πόλη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share