Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

«Ουρές» για τις εκπτώσεις: Πρεμιέρα με κόσμο να γεμίζει την Ερμού

Χαμός στους δρόμους

13 Ιουλίου 2020 14:53
«Ουρές» για τις εκπτώσεις: Πρεμιέρα με κόσμο να γεμίζει την Ερμού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πρεμιέρα υπήρξε για τις θερινές εκπτώσεις σήμερα (13/7), με τον κόσμο να γεμίζει την οδό Ερμού και να δημιουργεί «ουρές» έξω από τα καταστήματα.

Οι εκπτώσεις αποτελούν, άλλωστε, μία «ανάσα» για τους καταναλωτές, οι οποίοι περιμένουν για να ψωνίσουν ό,τι χρειάζονται σε καλύτερες τιμές, αλλά και για τους καταστηματάρχες, αφού λόγω της καραντίνας τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για περίπου δύο μήνες, και είδαν τα έσοδα να μειώνονται κατά πάρα πολύ, αν και ορισμένα καταστήματα δε λειτουργούν από σήμερα.

«Ουρές» για τις εκπτώσεις Ερμού

«Ουρές» για τις εκπτώσεις καταστήματα

«Ουρές» για τις εκπτώσεις δρόμος

Όπως βλέπουμε και στις άνωθι εικόνες, πάρα πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι έσπευσαν για να ψωνίσουν στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ουρές έξω από τα καταστήματα, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επεσήμανε το τι πρέπει να προσέξουμε.

Αυτή είναι η διάρκεια τους και το ωράριο λειτουργίας

Και τώρα ξεκινούν... οι εκπτώσεις, με την πρεμιέρα τους να είναι σήμερα (13/7) για τις θερινές του 2020, ενώ έχουν γίνει γνωστά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και η διάρκεια τους.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Οι έμποροι, όμως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες, ενώ η Κυβέρνηση έχει ορίσει ποσό για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

«Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία: Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share