Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (13/07)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

13 Ιουλίου 2020 08:11
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (13/07)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα 13/07! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open.

Ενώ, χαμός επικράτησε σε στριπτιτζάδικο επί της οδού Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα, με μια φωτιά να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

"Η εβδομάδα ξεκινά με ισχυρούς βοριάδες": Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Έντονοι βοριάδες στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας προβλέπονται για την Δευτέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Ο μετεωρολόγος του Open ανέλυσε τον καιρό και το τι μας περιμένει τη νέα εβδομάδα! Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε ολόκληρη την χώρα με εξαίρεση τα βορειοανατολικά τμήματα που θα έχουμε γενικά έναν άστατο καιρό.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Και τώρα... εκπτώσεις: Αυτή είναι η διάρκεια τους και το ωράριο λειτουργίας

Και τώρα ξεκινούν... οι εκπτώσεις, με την πρεμιέρα τους να είναι σήμερα (13/7) για τις θερινές του 2020, ενώ έχουν γίνει γνωστά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και η διάρκεια τους.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Οι έμποροι, όμως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες, ενώ η Κυβέρνηση έχει ορίσει ποσό για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

«Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία: Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share