Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Και τώρα... εκπτώσεις: Αυτή είναι η διάρκεια τους και το ωράριο λειτουργίας

Ιδιαίτερη προσοχή στους υγειονομικούς κανόνες

13 Ιουλίου 2020 07:34
Και τώρα... εκπτώσεις: Αυτή είναι η διάρκεια τους και το ωράριο λειτουργίας
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Και τώρα ξεκινούν... οι εκπτώσεις, με την πρεμιέρα τους να είναι σήμερα (13/7) για τις θερινές του 2020, ενώ έχουν γίνει γνωστά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και η διάρκεια τους.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Οι έμποροι, όμως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες, ενώ η Κυβέρνηση έχει ορίσει ποσό για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

«Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία: Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κανένας... κορωνοϊός: Ουρές και... κατασκήνωση από εκατοντάδες πολίτες στο άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων

Οι πολίτες στη Βρετανία φαίνεται πως συμπεριφέρονται... σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορούν, άλλωστε, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, εικόνες με εκατοντάδες να δημιουργούν ουρές σήμερα (15/6) στην αναμονή για το άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαν κάνει... κατασκήνωση έξω από αυτά.

Οι εν λόγω καταναλωτές, βλέπετε, θέλησαν να είναι πρώτοι στην αναμονή, με τα Primark, η Nike, το John Lewis, το Next και το Sports Direct να «βουλιάζουν» από κόσμο, στην πρώτη ημέρα μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων στην χώρα για τα εν λόγω καταστήματα. Οι ουρές ήταν τόσο μεγάλες, μάλιστα, που ενώ επρόκειτο να ανοίξουν στις 8 πρωί, άφησαν τελικά τον κόσμο να περάσει 35 λεπτά νωρίτερα, ενώ σάλο προκάλεσαν τα ravw parties με βιασμό, θάνατο και μαχαιρώματα μεταξύ άλλων.

Ουρές και... κατασκήνωση από εκατοντάδες πολίτες στο άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων στη Βρετανία

Μια σειρά από εκατοντάδες καταστήματα, επομένως, άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους, τη στιγμή που άλλες αλυσίδες, όπως τα Zara, ζουν δύσκολες στιγμές, βάζοντας «λουκέτο» σε μεγάλο μέρος τους.

Ουρές και... κατασκήνωση από εκατοντάδες πολίτες στο άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων στο Primark

Το γεγονός των μεγάλων ουρών, πάντως, δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες των social media, με αρκετούς Βρετανούς να «ξεσπούν», κατηγορώντας τα καταστήματα για μη τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. «Αυτές οι ουρές είναι πιο μεγάλες και από μια συναυλία της Μπιγιονσέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Ουρές και... κατασκήνωση από εκατοντάδες πολίτες στο άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων Twitter

Ουρές και... κατασκήνωση από εκατοντάδες πολίτες στο άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων Μπιγιονσέ

Η προσπάθεια, βέβαια, εντείνεται, ώστε οι επιχειρήσεις και οι πολίτες να σταθούν ξανά στα πόδια τους, μετά τις οικονομικές συνέπειες του φονικού ιού, που «θέρισε» τη Βρετανία. Η καραντίνα, άλλωστε, έχει στοιχίσει, σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου 1.8 δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις.

Στην αρχή, βέβαια, ο Μπόρις Τζόνσον είχε αφήσει να ανοίξουν μόνο τα σημαντικά καταστήματα, όπως αυτά που αφορούν το φαγητό και τα απαραίτητα ιατρικά βοηθήματα για ασθενείς. Τώρα, όμως, έχει δοθεί και το «πράσινο φώς» για τα μη υψίστης σημασίας καταστήματα, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούν τους κανόνες για μη διασπορά του κορωνοϊού, οι οποίες φάνηκε να μην πληρούνται στην πρεμιέρα τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share