Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός: Οι Κινέζοι λένε πως πεθαίνουν χιλιάδες στο Καζακστάν από πνευμονία πιο θανατηφόρα

Τι συμβαίνει;

12 Ιουλίου 2020 17:28
Δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός: Οι Κινέζοι λένε πως πεθαίνουν χιλιάδες στο Καζακστάν από πνευμονία πιο θανατηφόρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φαίνεται πως σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός ως νέα ασθένεια, καθώς οι Κινέζοι ισχυρίζονται μέσω της πρεσβείας τους, ότι στο Καζακστάν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν πεθάνει από μια πνευμονία άγνωστη και πιο θανατηφόρα, αλλά οι Αρχές της χώρας το αρνούνται.

Όπως αναφέρει το BBC, την περασμένη Πέμπτη η πρεσβεία της Κίνας στο Καζακστάν προειδοποίησε τους Κινέζους κατοίκους της χώρας για τη νέα αυτή πνευμονία, ωστόσο το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία αυτή είναι αναληθής, τη στιγμή που ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μοιάζει υπεύθυνο για τη μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με αρκετούς Σέρβους να έχουν βρεθεί θετικοί τις τελευταίες ώρες στην χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διευκρίνισε την περασμένη Παρασκευή η πνευμονία για την οποία γίνεται λόγος στο Καζακστάν έχει «πέσει στα ραντάρ» του και πως θα μπορούσε να είναι ο κορονοϊός. «Η αυξητική πορεία του κορονοϊού στη χώρα υποδηλώνει ότι πολλές από τις περιπτώσεις που καταγράφονται ως η νέα πνευμονία είναι, στην πραγματικότητα μη διαγνωσμένα περιστατικά Covid-19», σημείωσε ο Mike Ryan, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Κίνας, 1.772 άνθρωποι έχουν πεθάνει το πρώτο εξάμηνο του 2020 και 628 μόνο τον Ιούνιο, από αυτή τη «νέα πνευμονία». Παράλληλα, όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, το ξέσπασμα της επιδημίας έχει συμβεί σε τρεις επαρχιακές πόλεις και πως ανάμεσα στα θύματα είναι και Κινέζοι πολίτες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας «ιογενούς πνευμονίας απροσδιόριστης αιτιολογίας», ωστόσο διευκρίνισε πως η προειδοποίηση της κινεζικής πρεσβείας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, το Καζακστάν είχε καταγράψει περίπου 55.000 κρούσματα κορονοϊού και 264 νεκρούς από την πανδημία, ενώ η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown, εξαιτίας της αύξησης των νέων περιστατικών μόλυνσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share