Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Καλύτερα τα νούμερα - 41 νέα κρούσματα

Έκτακτη ανακοίνωση!

11 Ιουλίου 2020 18:20
Κορωνοϊός: Καλύτερα τα νούμερα - 41 νέα κρούσματα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καλύτερα είναι τα σημερινά (11/7) νούμερα για τον κορωνοϊό, με 41 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται, ενώ συναγερμός έχει προκληθεί στο Πευκί Ευβοίας με θετικά δείγματα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων, την ίδια ώρα, παραμένει στους 9, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα νέα κρούσματα, τα 11 βρέθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 41 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Video)

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την υγειονομική βόμβα που έχει ξεσπάσει με τα κρούσματα του φονικού ιού σε τουρίστες.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6:00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Συγκεκριμένα είπε: «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα η πατρίδα μας αναδείχθηκε διεθνές πρότυπο. Γυρίσαμε στη νέα κανονικότητα. Ανοίγουμε τις πύλες της χώρας χωρίς έκπτωση στη δημόσια υγεία. Προτεραιότητα ασφάλεια εργαζομένων, κατοίκων, επισκεπτών Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό, γιατί ο κορωνοϊός δεν έφυγε και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share