Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παρατείνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Θα έληγε στις 31 Ιουλίου

10 Ιουλίου 2020 19:35
Κορωνοϊός - Ιταλία: Παρατείνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού, μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός από την Βενετία, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί η σχετική, επίσημη απόφαση. Να σημειωθεί ότι θα έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά πλέον αποτελεί μια από τις χώρες που αποτελούν κίνδυνο και προκαλούν την μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα και με τον ΠΟΥ.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, με αυτό τον τρόπο η Ιταλική Πολιτική Προστασία θα διατηρήσει τον κεντρικό της ρόλο (ιδίως ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων τον Σεπτέμβριο) ενώ η κυβέρνηση της Ρώμης θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση της κρίσης, χωρίς την άμεση έγκριση του κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν 276 νέες μολύνσεις και 12 πρόσθετους θανάτους στη χώρα το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα; 42 θετικοί τουρίστες

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020, 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά ανέρχονται σε 3.732 στην Ελλάδα. Πώς κατανέμονται γεωγραφικά;

Σήμερα 10/07/2020 τα εξήντα (60) επιπλέον κρούσματα εντοπίζονται:

  • σαράντα (40) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Video)

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την υγειονομική βόμβα που έχει ξεσπάσει με τα κρούσματα του φονικού ιού σε τουρίστες.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6:00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Συγκεκριμένα είπε: «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα η πατρίδα μας αναδείχθηκε διεθνές πρότυπο. Γυρίσαμε στη νέα κανονικότητα. Ανοίγουμε τις πύλες της χώρας χωρίς έκπτωση στη δημόσια υγεία. Προτεραιότητα ασφάλεια εργαζομένων, κατοίκων, επισκεπτών Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό, γιατί ο κορωνοϊός δεν έφυγε και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share