Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα

Τεράστια ανησυχία

10 Ιουλίου 2020 18:15
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020, 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά ανέρχονται σε 3.732 στην Ελλάδα. Η επίσημη ενημέρωση είναι παρακάτω.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00). Να υπενθυμίσουμε ότι 29 από τα κρούσματα ανακοινώθηκαν νωρίτερα, και πρόκειται για τουρίστες.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 60, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3732 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 3732 κρουσμάτων, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Video)

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την υγειονομική βόμβα που έχει ξεσπάσει με τα κρούσματα του φονικού ιού σε τουρίστες.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6:00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Συγκεκριμένα είπε: «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα η πατρίδα μας αναδείχθηκε διεθνές πρότυπο. Γυρίσαμε στη νέα κανονικότητα. Ανοίγουμε τις πύλες της χώρας χωρίς έκπτωση στη δημόσια υγεία. Προτεραιότητα ασφάλεια εργαζομένων, κατοίκων, επισκεπτών Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό, γιατί ο κορωνοϊός δεν έφυγε και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share