Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βόμβα» κορωνοϊού στον Προμαχώνα: Πολλά θετικά κρούσματα σε τουρίστες

Μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση

10 Ιουλίου 2020 13:54
«Βόμβα» κορωνοϊού στον Προμαχώνα: Πολλά θετικά κρούσματα σε τουρίστες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των «εισαγόμενων κρουσμάτων» κορωνοϊού στη χώρα από τις πύλες εισόδου, με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που εισήλθαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, να βγαίνουν θετικά σε τουλάχιστον 25 τουρίστες.

Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική Βουλγαρία, αλλά και τη Ρουμανία, με τους υπεύθυνους του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί επιτόπου τους ελέγχους να αναφέρουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με τα 87 κρούσματα τουριστών από τη Σερβία στην Αιδηψό

Τέλος στην αγωνία των κατοίκων της Αιδηψού καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βγήκαν αρνητικά.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος έγραψε:

«Η συνέπεια και η προσπάθεια όλων νίκησε. Η Αιδηψός παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και covid free».

Χθες έγινε γνωστό καθώς ότι από τα 87 τεστ που έγιναν στους Σέρβους τουρίστες τα 80 βγήκαν αρνητικά και εκκρεμούσε η εξέταση επτά ακόμη δειγμάτων.

Συναγερμός στην Καβάλα: Θετικός στον κορωνοϊό τρόφιμος γηροκομείου

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο «Κωνστάντειο» Οικοτροφείο Υπερηλίκων στην Καβάλα. Στο κτήριο έχει μεταβεί ο διευθυντής υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Παράλληλα, νέα μέτρα είναι προ των πυλών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να κρούει καμπανάκι.

Σύμφωνα με το proininews.gr, πρόκειται για ηλικιωμένο που έβγαινε από το ίδρυμα και πρόσφατα είχε επισκεφτεί τη Ξάνθη. Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, περιμένουν οδηγίες από την Αθήνα για τις επόμενες ενέργειες τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share