Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας

9 Ιουλίου 2020 21:05
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια της πορείας κατά των διαδηλώσεων.

Μια ομάδα αγνώστων ξεκίνησε να πετά μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που αντέδρασαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Πρόσφατα μάλιστα σε πορεία στο κέντρο, έγιναν και οι πρώτες καταστροφές στον Μεγάλο Περίπατο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται έξω από τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: Protothema.gr

Συναγερμός στα Εξάρχεια: Επεισόδια με μολότοφ και οδοφράγματα

Στις προ - κορωνοϊού συνήθειες επέστρεψαν στα Εξάρχεια, και φαίνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα. Επεισόδια, λοιπόν, σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά από πορεία αντιεξουσιαστών.

Ομάδα περίπου 300 ατόμων συγκεντρώθηκε μετά την πορεία στην πλατεία Εξαρχείων, έστησε οδοφράγματα και πέταξαν, πέτρες, μολότοφ και αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης απάντησε η αστυνομία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ πριν λίγο έπεσαν πυροβολισμοί στη Βούλα, από τους οποίους ένας άνδρας έπεσε νεκρός.

Protothema.gr

Σοκ: Δολοφονήθηκε από την φίλη του διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου δολοφονήθηκε από την φίλη του, με τον ίδιο να βρίσκεται σήμερα (7/5) νεκρός στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο νέος άνδρας δέχθηκε μια μαχαιριά από τη 42χρονη με την οποία συζούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ την ίδια ώρα η χώρα συγκλονίζεται από το φονικό στα Ανώγεια.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απείθεια, πρόκληση φθορών και αντίσταση και αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα των Εξαρχείων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, λογομάχησε με τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη να τον μαχαιρώσει.

Η 42χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share