Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών - Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο! (Video)

«Καμπάνα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

9 Ιουλίου 2020 15:43
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών - Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στον εφησυχασμό και την χαλάρωση που παρατηρείται στο εσωτερικό της χώρας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για «καμπάνα και όχι καμπανάκι κινδύνου». Παράλληλα, μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για όσους παίρνουν αυτά τα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή, δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό. Είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας.

«Είναι απολύτως απαραίτητο, ιδίως τώρα, που έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί η κοινωνική και επαγγελματική ζωή, τώρα, που λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα, που έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, επαναλαμβάνω, είναι απολύτως απαραίτητο, να είμαστε διπλά προσεκτικοί!».

Τα εισαγόμενα κρούσματα

Εν συνεχεία, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα εισαγόμενα κρούσματα και τα τεστ που πραγματοποιούνται στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Επομένως, υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων.

Και αναδιατάξαμε τα δειγματοληπτικά, στοχευμένα τεστ για τον κορωνοϊό δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα».

Μάλιστα, τόνισε πως τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι αυστηρά και ανακοίνωσε πως «μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων, από όλες τις κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας.

Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν για να σταματήσουν οι επιπόλαιοι. Μέχρι τη Δευτέρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων και μετά θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share