Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετρό: Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Προσοχή

9 Ιουλίου 2020 13:36
Μετρό: Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κλείνουν στις 18.00 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ., λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. Ενώ, από προχθές το πρωί έχει παραδοθεί στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό,

Σήμερα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επίσης θα συμμετάσχουν και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Αυτό είναι το κόστος του - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μεταξύ των «διχασμένων» Αθηναίων για το Μεγάλο Περίπατο, ενώ γνωστό είναι και το κόστος του.

Με τεράστιες ζαρντινιέρες, εντυπωσιακά παγκάκια και τεράστια φυτά ο Δήμος Αθηναίων θα στολίσει προσωρινά τους δρόμους και τις λωρίδες κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας στα σημεία που δημιουργείται ο μεγάλος περίπατος. Ένα έργο κόστους 2 εκατομμυρίων ευρώ που προκαλεί στους Αθηναίους ποικίλες αντιδράσεις, ενώ ο άνθρωπος που τον εμπνεύστηκε εξηγεί το λόγο, που γίνονται τώρα τα έργα.

Για το μεγάλο περίπατο, ο δήμος Αθηναίων θα προμηθευτεί 25 ουασιγκτονίες. Είναι οι υψηλόκορμοι φοίνικες που υπάρχουν εδώ στην είσοδο του Εθνικού Κήπου. Σύμφωνα με το κοστολόγιο του δήμου Αθηναίου, η τιμή είναι 1.700 ευρώ η μία.

Και από τις ουασιγκτόνιες, στις ψευδοπιπερίες. Αυτά τα φυτά θα τοποθετηθούν σύντομα και κοστίζουν το ένα 350 ευρώ.

Στην άκρη του μεγάλου περιπάτου οι πολίτες θα κάθονται σε 5 εντυπωσιακά παγκάκια που το καθένα κοστίζει 5700 ευρώ.

Ο δήμος Αθηναίων θα προμηθευτεί υλικά που θα κλείνουν τους δρόμους προσωρινά ή θα αποκλείουν για τα οχήματα ορισμένες λωρίδες κυκλοφορίας, προκείμενου να τις αποδώσουν στους πεζους.

Για αυτό θα τοποθετήσει:

  • 22 ζαρντινιέρες («φοίνικας»)με διαστάσεις 3 επί 3 μέτρα και ύψος 1 μέτρο - Κόστος της κάθε μιας είναι 5.000 ευρώ
  • 3 κυκλικές ζαρντινιέρες με διάμετρο 3,5 μέτρα και προϋπολογισμό - 3.000 ευρώ η μια
  • 570 ορθογωνικές ζαρντινιέρες από λαμαρίνα το κόστος για κάθε μια ανέρχεται σε 550 ευρώ.

Αρκετοί πολίτες πάντως όπως ο συνταξιούχος Δημήτρης Γρηγορίου, που κατέβηκε με τα πόδια από το Νέο Κόσμο στο κέντρο της Αθήνας λένε ότι ο μεγάλος περίπατος θα ανακουφίσει την πρωτεύουσα από τα αυτοκίνητα και το κέντρο της Αθήνας, θα αποκτήσει την όψη αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Το κόστος τω 2 εκατομμυρίων, της πρώτης φάσης του μεγάλου περιπάτου, θα καλυφθεί από τους πόρους του δήμου Αθηναίων. Το συνολικό κόστος όμως θα υλοποιηθεί από τους πόρους δημοσίων επενδύσεων, ΕΣΠΑ, δωτηρές και άλλες πηγές.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share