Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε 44χρονη μητέρα: 11 χρόνια ζούσε σα φυτό - Η συγκλονιστική ιστορία και η μοιραία βραδιά που καταστράφηκε ο εγκέφαλος της

Μια συγκλονιστική ιστορία

9 Ιουλίου 2020 09:56
Πέθανε 44χρονη μητέρα: 11 χρόνια ζούσε σα φυτό - Η συγκλονιστική ιστορία και η μοιραία βραδιά που καταστράφηκε ο εγκέφαλος της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Ιρίνα Πεκαρτσάγια εδώ και 11 χρόνια ζούσε σα φυτό. Παράλυτη και εγκεφαλικά νεκρή. Η Ιρίνα όταν ήταν 33 ετών είχε βγει να διασκεδάσει με την παρέα της. Ενώ, συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που δώρισε τα όργανα του.

Ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα 2 παιδιών που τα είχε όλα στη ζωή της. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που κάποιος υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Lame Horse Club σκέφτηκε να ρίξει βεγγαλικά μέσα στο κλαμπ.

Η πυρκαγιά ήταν αναπόφευκτη. Τουλάχιστον 150 άνθρωποι απανθρακώθηκαν εκείνο το βράδυ. Η Ιρίνα ήταν μια τυχερή – άτυχη. Δεν απανθρακώθηκε αλλά από την έλλειψη οξυγόνου υπέστη τοξικό εγκεφαλικό τραύμα και σοβαρή ζημιά στους πνεύμονες αφού κάηκαν σε ποσοστό 60%.

Έντεκα χρόνια έμενε στο νοσοκομείο σε κατάσταση φυτού. Δεν επικοινωνούσε, τα μέλη της είχαν ατροφήσει, δεν αναγνώριζε τους δικούς της και τα παιδιά της. Μόνο μια φορά πριν από 7 χρόνια άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της ένα απόγευμα που πήγαν στο νοσοκομείο τα παιδιά της. Ήταν και η μοναδική φορά που επικοινώνησε.

Η Ιρίνα πέθανε χθες στο νοσοκομείο. Οι δικοί της όσο σκληρό και εάν ακούγεται, το δέχτηκαν ανακουφιστικά για να μην τυραννιέται.

Θάνατος Έλληνα ομογενή: Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη - Το τηλεφώνημα που της έκανε πριν πέσει νεκρός (photo-video)

Σοκάρει ο θάνατος Έλληνα ομογενή στις ΗΠΑ, ο οποίος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με taser από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη.

Για τον θάνατο του γιου της μίλησε η μητέρα του Έλληνα ομογενή, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε ο 30χρονος Γιώργος Ζαπάντης.

His name is George Zapantis. He was a Church going individual who loved his friends and family . He was a “ gentle giant...

Posted by Andrea Sanpietro on Tuesday, June 23, 2020

«Σπάσανε την πόρτα. Τον τραβήξανε έξω. Βγήκε έξω το παιδί μου, τον είχαν κολλημένο στον τοίχο. Είχε τα χέρια του πίσω, όπως του είπανε. Ό,τι του λέγανε. Μέχρι που βγήκε έξω, ήταν ζωντανός. Δεν είχε γίνει τίποτα. Έξω αρχίσανε και του κάνανε τον ηλεκτρισμό με το τέιζερ στην πλάτη. Μία γυναίκα από πάνω φώναζε να μην του το κάνουνε άλλο και αυτοί συνεχίζανε» αναφέρει αρχικά, περιγράφοντας καρέ - καρέ την προσπάθεια σύλληψης του γιου της.

Ενώ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι «Ένας από τους αστυνόμους, δεν ξέρω ποιος, είπε "κάντο πάλι". Το παιδί μου φώναζε "δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω" και ο αστυνομικός του φώναζε "όλοι σας κάνετε τα ίδια". Δεν τον πιστεύανε καθόλου».

«Δεν μπορώ να το ανεχτώ το τι τράβηξε το παιδί μου. Αυτή την ώρα, να μην μπορώ να είμαι δίπλα του» καταλήγει εμφανώς συγκλονισμένη η μητέρα.

Η κλήση στη μητέρα του πριν πέσει νεκρός

Η μητέρα του, μάλιστα, αποκάλυψε στο τοπικό κανάλι της Νέας Υόρκης, Pix11, ότι ο γιος της την πήρε τηλέφωνο όταν αντιλήφθηκε πως η αστυνομία βρισκόταν έξω από την πόρτα του.

«Μου είπε "μαμά, πρέπει να έρθεις σπίτι τώρα. Βλέπω πολλούς αστυνομικούς απ' έξω". Του είπα πως ήμουν στη δουλειά και δεν μπορούσα».

Η κ. Αθανασία υποστηρίζει επίσης ότι οι αστυνομικοί έσπασαν το πλέξιγκλας της πόρτας και εισέβαλαν στην οικία με τη βία.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας στενός φίλος της οικογένειας πήγε για να δει τι συνέβαινε. Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο, ο 30χρονος ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος και γίνονταν προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share