Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε η Μάρι Κέι Λετόουρνου - Η δασκάλα που έκανε δύο παιδιά με έναν μαθητή της

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει

8 Ιουλίου 2020 16:50
Πέθανε η Μάρι Κέι Λετόουρνου - Η δασκάλα που έκανε δύο παιδιά με έναν μαθητή της

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών, η Μάρι Κέι Λετόουρνου, η δασκάλα από την συγκλονιστική υπόθεση της δεκαετίας του 1990, που βίασε μαθητή της και στην συνέχεια τον παντρεύτηκε.

Όπως αναφέρουν οι NY Times, η Μάρι Κέι Λετόουρνου, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον πλανήτη για τον βιασμό του 13χρονου τότε μαθητή της, τον οποίον μετά την έξοδό της από την φυλακή παντρεύτηκε. Πλέον έχουν μαζί δύο παιδιά. Η υπόθεση της μας θυμίζει αυτή του 44χρονου καθηγητή που διατηρούσε σχέση με 14χρονη, για την οποία μάλιστα υπάρχουν νέες εξελίξεις.

Ο δικηγόρος της, Ντέιβιντ Γκέρχε, είπε ότι πέθανε λόγω καρκίνου. Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά της και τον πρώην σύζυγό της, Βίλι Φουαλάου, με τον οποίον χώρισε πέρσι. Έκαναν τα δύο παιδιά πριν ο Βίλι κλείσει τα 15 του χρόνια. Και οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη σχέση τους, αναφέροντας ότι είναι συναινετική και έτσι παντρεύτηκαν το 2005. Η πρώην εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρό 29χρονο παλικάρι

Ένας 29χρονος, που συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής, ανασύρθηκε νεκρός την Τρίτη από τη θαλάσσια περιοχή Λαδικό της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για το περιστατικό και άμεσα στην περιοχή πήγαν λιμενικοί που εντόπισαν το πτώμα του 29χρονου, που παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο 29χρονος συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής, την οποία έκανε 53χρονος και ο οποίος ήταν εφοδιασμένος με βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος παρόχου υπηρεσιών εκπαίδευσης αυτοδυτών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 53χρονος και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 4χρονο παιδάκι

Την ζωή του έχασε χθες ένα 4χρονο αγοράκι στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, το ανήλικο παιδί, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από καρότσα φόρτωσης φορτηγού αυτοκινήτου, που οδηγούσε 27χρονος σε ανώνυμη χωμάτινη οδό στον οικισμό Ρομά στη Περαία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά όπως αναφέρει το thestival.gr.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου στις 3 τα ξημερώματα κατέληξε.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

Θρήνος: Πέθανε η αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου

Έφυγε από τη ζωή η Πέπη Λαζαρίδου, «η αρχαιολόγος που με δωρική επιμονή και ιωνική αγάπη αγωνιζόταν για την προστασία και την ερμηνεία των αρχαίων, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή», όπως αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Ακόμη ένα σοκ στο χώρο του πολιτισμού μετά τον θάνατο διακεκριμένης Ελληνίδας αρχιτέκτονα.

Η Πέπη Λαζαρίδου, κόρη του αείμνηστου αρχαιολόγου Δημήτρη Λαζαρίδη, που ανέσκαψε την Αμφίπολη, ήταν «μια από τις γλυκύτερες μορφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, νοιαζόταν πάντα για το κύρος της, για την ενότητα και τις διεκδικήσεις των αρχαιολόγων προασπίζοντας με σθένος και θάρρος τα ποικίλα αιτήματά τους αλλά και την αρχαιολογία ως επιστήμη και όχι ως απλή διεκπεραίωση υποθέσεων», όπως συμπληρώνει στο μήνυμά του ο ΣΕΑ.

«’Αριστη και τυπική στα καθήκοντά της υπηρέτησε και στις πρώην Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αττικής (Α΄και Β΄), Θεσσαλονίκης και Καβάλας και τα τελευταία περίπου 20 χρόνια στην Εφορεία Ακροπόλεως. Τότε ήταν που συναντούσαμε την Πέπη τα τελευταία χρόνια της υπηρεσιακής της θητείας στο κτήριο Βάιλερ να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά έγγραφα, πολύ συχνά και πέραν του ωραρίου, κατάκοπη αλλά ενθουσιώδης και ζωηρή, για να συνεχίσει τις λιγοστές ελεύθερες λίγες ώρες που απέμεναν, με εξαντλητικά ξενύχτια, τις σπουδαίες επιστημονικές της μελέτες κυρίως για την Αμφίπολη, τη μεγάλη πόλη που είχε φέρει στο φως ο αείμνηστος Δημήτρης Λαζαρίδης, ο πατέρας της, αγωνιστής και εκείνος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», τονίζει ο ΣΕΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share