Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο

Κινητοποιήσεις και την Πέμπτη!

8 Ιουλίου 2020 07:51
Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 8η Ιουλίου από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει - μεταξύ άλλων - ότι «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων».

Παράλληλα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, την Πέμπτη 9η Ιουλίου 2020 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το Γενικό Συμβούλιο καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας: Βανδαλισμοί στον Μεγάλο Περίπατο

Μετά από συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις σημειώθηκαν βανδαλισμοί στον "Μεγάλο Περίπατο".

Μεταξύ με όσους διαμαρτύρονταν ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετείχε στη συγκέντρωση.

Η πορεία προς το Σύνταγμα εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο ορισμένοι εκ των διαδηλωτών κατάφεραν να βανδαλίσουν τις ζαρντινιέρες τόσο στην πλατεία όσο και στην Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, και θα δείτε εδώ πόσο κόστισε η κατασκευή του.

Έγραψαν συνθήματα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στις ζαρντινιέρες, ενώ κατάφεραν να «ξηλώσουν» και τουλάχιστον μία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share