Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού καταγράφηκαν τα 27 νέα κρούσματα

Δείτε τις περιοχές

7 Ιουλίου 2020 19:05
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού καταγράφηκαν τα 27 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.589.

Τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο) – τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης – τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακη ενοτητα Καστοριάς – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Κορωνοϊός: Σενάριο-σοκ για την εξέλιξη του - Εφιαλτική πρόβλεψη για 3.700.000 νεκρούς

Προβλέψεις σοκ για τον αριθμό των νεκρών λόγω του κορωνοϊού διατυπώνει μια ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, που εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, εφόσον δεν υπάρξει ιατρική πρόοδος, θα ανέλθει στα 200-600 εκατομμύρια, ενώ θα καταλήξουν 1,4 με 3,78 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι την άνοιξη του 2021. Ενώ, μια σημαντική απόφαση πήρε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην μάχη κατά του κορωνοϊού, δίνοντας «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη

Η μελέτη δημοσιεύεται στο βρετανικό περιοδικό Economist που προειδοποιεί για πολλές και σημαντικές αλλαγές στη ζωή στον πλανήτη, τη διετία 2020-2021.

Σε μια περίοδο νέας έκρηξης του αριθμού των κρουσμάτων, ο Economist αναφέρει ότι η πανδημία εξαπλώνεται «με απίστευτο ρυθμό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να τη σταματήσουν. Την 1η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδό μας (σ.σ. του Economist), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετρούσε 2.115 νέα κρούσματα».

«Στις 28 Ιουνίου, ο ημερήσιος απολογισμός έφτασε τα 190.000. Αυτή την ημέρα, κάθε 90 λεπτά καταγράφονταν τα κρούσματα που μετρήθηκαν συνολικά την 1η Φεβρουαρίου. Ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα. Δεν ξεπέρασε ποτέ το πρώτο κύμα. Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον κορωνοϊό. Περίπου κάθε περιοχή του πλανήτη έχει κρούσματα. Για κάθε χώρα όπως η Κίνα, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, που δείχνουν ότι μπορούν να περιορίσουν τον κορωνοϊό, υπάρχουν άλλες στη Λατινική Αμερική και τη Νότια Ασία όπου η πανδημία μαίνεται.»

«Τα χειρότερα έρχονται»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος ή βρίσκονται στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπως η Αφρική. Η Ευρώπη είναι σε μια ενδιάμεση κατάσταση. «Τα χειρότερα όμως έρχονται. Βασιζόμενη σε ερευνητικά δεδομένα από 84 χώρες, μια ομάδα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε δηλωμένο κρούσμα υπάρχουν 12 που δεν καταγράφονται και πως σε κάθε δυο θανάτους από κορωνοϊό αντιστοιχεί ένας θάνατος που λαθεμένα αποδίδεται σε άλλα αίτια.»

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι «χωρίς κάποια ιατρική πρόοδο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων θα ανέλθει στα 200 με 600 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του 2021. Σε αυτό το σημείο, θα έχουν πεθάνει 1,4 με 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι. Ακόμα και τότε, όμως, πάνω από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ευάλωτο στη μόλυνση και ακόμα περισσότεροι αν η ανοσία αποδειχθεί παροδική.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share