Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόκληση από την Τουρκία: Ζητά να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο

Συνεχίζουν τα fake news

7 Ιουλίου 2020 18:25
Πρόκληση από την Τουρκία: Ζητά να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει τα fake news περί νεκρών προσφύγων στον Έβρο από ελληνικά πυρά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, αναφέρει πως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αφού διπλασίασαν τις ροές μεταναστών, επιμένουν πως ανάμεσα τους υπήρξαν νεκροί, και υπεύθυνη είναι η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν της γειτονικής χώρας αναφέρει σε tweet του πως... «οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες, που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους».

«Κόκκινος» συναγερμός στον Έβρο: Έρχονται 6.000 μετανάστες στα σύνορα

«Κόκκινος» συναγερμός σημαίνει στον Έβρο, μιας και μάλλον οι αρχικές πληροφορίες επιβεβαιώνονται, με τις ελληνικές Αρχές να χρειάζεται να κινητοποιηθούν άμεσα, αφού φαίνεται πως περίπου 6.000 μετανάστες θα έρθουν ξανά προς τα σύνορα.

Με βάση πληροφόρηση του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στην Ανδριανούπολη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 6.000 άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, από την πλευρά της Τουρκίας.

Κινητικότητα εκτιμάται ότι υπάρχει και στην περιοχή Πέπλο, όπως και στην περιοχή Ύψαλα.

Όλα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες φοβούνται ένα δεύτερο κύμα πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα, ανάλογο μ’ αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, για κάθε ενδεχόμενο, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, στρατιώτες και συνοριοφύλακες, καθώς και περίπου 300 στελέχη της Frontex.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η κατάσταση στον Έβρο παραμένει ήρεμη.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

Ωστόσο, δεν έλλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share