Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ήταν μετωπική

7 Ιουλίου 2020 17:55
Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες
Από Δανάη Πάλμου

Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Τσεχία, και σύμφωνα με όσα μεταδίδονται έχουν καταγραφεί τρεις νεκροί και 30 τραυματίες.

Το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή που συνδέει το χωριό Περνίνκ με την πόλη του Κάρλοβι Βάρι, στη δυτική Τσεχία, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Μάλιστα σήμερα ακόμα ένα ατύχημα με τρένο σημειώθηκε στην Κηφισιά, όταν προσέκρουσε πάνω σε τοίχο.

«Στείλαμε πέντε πληρώματα στο σημείο και ενεργοποιήσαμε δύο ελικόπτερα», δήλωσε ο Ράντεκ Χες, εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας διάσωσης.

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Τρένο προσέκρουσε σε δέντρο

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη, όταν εννιά χιλιόμετρα πριν από τα Δίκαια Έβρου ακινητοποιήθηκε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο όταν προσέκρουσε σε δέντρο, το οποίο είχε πέσει εντός της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ενώ, φρικτό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι στην Ινδία, τους οποίους συνέθλιψε τρένο ενώ κοιμούνταν πάνω στις ράγες.

«Η αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε δέντρο βγαίνοντας από Αλεξανδρούπολη, περίπου στις 10:30 το πρωί. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές στο τροχαίο υλικό» ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Τούρτας, σημειώνοντας ότι μηχανή βοηθείας έσπευσε από την Αλεξάνδρούπολη προκειμένου να ρυμουλκήσει την αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε εξέλιξη είναι η εκτίμηση της ζημιάς.

Σοκ στη Ρωσία: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου!

Εξαιτίας της κακής του όρασης, ένας άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου στη Ρωσία και μάλιστα, με πολύ άσχημο τρόπο, αλλά σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση ενός αστυνομικού και ενός αυτόπτη μάρτυρα, δευτερόλεπτα, δε, πριν περάσει η αμαξοστοιχία! Θρήνο είχαμε πριν ένα μήνα στο Σουφλί με έναν άνθρωπο να παρασέρνεται από τρένο!

Στο βίντεο -από το κλειστό κύκλωμα του σταθμού- φαίνεται η στιγμή, που ο ηλικιωμένος άνδρας πέφτει στις γραμμές.

Αμέσως, οι δύο προαναφερθέντες άνθρωποι τρέχουν προς το μέρος του, ενώ μια γυναίκα κάνει νοήματα στον οδηγό, που πλησιάζει, να πατήσει φρένο! Είναι αδύνατο, ωστόσο, να σταματήσει τόσο γρήγορα ένα τρένο...

Πετούν, λοιπόν, τα πράγματά του δίπλα, τον σηκώνουν και δευτερόλεπτα πριν περάσει η αμαξοστοιχία, τον μετακινούν!

Η αστυνομία ψάχνει τώρα να βρει ποιος ήταν ο δεύτερος σωτήρας του ηλικιωμένου (που τη γλίτωσε με δύο κατάγματα), προκειμένου να τον ευχαριστήσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share