Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικές εικόνες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας: Πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια ασθενών

Εικόνες που προκαλούν οργή!

7 Ιουλίου 2020 11:16
Τραγικές εικόνες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας: Πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια ασθενών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παθογένειες των νοσοκομείων δεν μπορούν να κρυφτούν. Ο κτιριακός εξοπλισμός είναι σε κακό χάλι. Πέφτουν, κυριολεκτικά, τα ταβάνια στα κεφάλια των ασθενών. Όπως συνέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και πριν μερικούς μήνες σε νοσοκομείο του Κιλκίς!

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι σε 6κλινο θάλαμο της Καρδιολογικής Κλινικής. Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν ασθενείς. Καθώς μεγάλο μέρος του ταβανιού έπεσε σε κρεβάτι ασθενούς! Ευτυχώς λίγη ώρα πριν είχε πάρει εξιτήριο και το κρεβάτι δεν πρόλαβε να καλυφθεί από άλλον ασθενή.

Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί όλοι οι ασθενείς της κλινικής τρομοκρατήθηκαν, μιας και θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Δείτε τις τραγικές εικόνες στο Athensmagazine.gr:

Πέφτει ΞΥΛΟ στα νοσοκομεία! Οι συγγενείς ασθενών δέρνουν συστηματικά τους γιατρούς!!! Γιατί συμβαίνει αυτό; ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Λεκτική αλλά και σωματική βία υφίστανται οι γιατροί του ΕΣΥ αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι δεν εξυπηρετούνται. Χαρακτηριστικό είναι πως οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται λεκτική επίθεση, ενώ το 22% δηλώνει ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γροθιά.

Και οι... επιθέσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα Επείγοντα μετατρέπονται σε ρινγκ

Οπως αναφέρει και το iatropedia το πολύ ξύλο πέφτει στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).

Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share