Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλλίπολη της Τουρκίας - Εκκενώνονται χωριά

Συναγερμός

6 Ιουλίου 2020 22:01
Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλλίπολη της Τουρκίας - Εκκενώνονται χωριά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τη δασική πυρκαγιά που μαίνεται στη χερσόνησο της Καλλίπολης, στη βορειοδυτική Τουρκία, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο αναφέρει πως τα δρομολόγια των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελλίων έχουν ανασταλεί λόγω της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μεταδίδει ότι εκκενώνονται τα χωριά Γιάλοβα και Κουμκόι, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά. Δεν είναι σαφές πώς η φωτιά ξεκίνησε ή ποια είναι η έκτασή της. Πυρκαγιά ξέσπασε και σε κατοικημένη περιοχή στον Γέρακα!

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τροφοδοτούν τις φλόγες, ενώ ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το νότιο τμήμα της χερσονήσου, την ώρα που οι φλόγες κατακαίουν δέντρα, δείχνουν τα πλάνα που μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο υπουργός Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί σπεύδει στην περιοχή, αναφέρει το TRT.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, περίπου 400 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 107 πυροσβεστικών οχημάτων, δύο αεροπλάνων και 20 ελικοπτέρων συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια έκταση με ξερά χόρτα σε αγροτική περιοχή, όπου υπάρχουν κάποια διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο για την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται από την πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 9 π.μ. για τη φωτιά και στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες. Ενώ, ραγδαίες εξελίξεις είχαμε στην φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Κάρυστο με μια γυναίκα να συλλαμβάνεται για εμπρησμό.

Γαλάτσι: Η στιγμή που αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες (Video)

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πρωτοπαπαδάκη. Η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε την ώρα που ο οδηγός βρισκόταν στο τιμόνι. Επίσης, φωτιά ξέσπασε χθες σε σχολικό όχημα, που κινείτο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Όπως μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας που δημοσίευσε και το βίντεο ντοκουμέντο, ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημά του έγκαιρα στην άκρη του δρόμου όταν και αντιλήφθηκε τις πρώτες φλόγες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η φωτιά απλώθηκε γρήγορα στο όχημα ενώ ακούγονται και μικρές εκρήξεις. Ο δρόμος αποκλείστηκε αμέσως από τους αστυνομικούς και διακόπηκε η κυκλοφορία καθώς το επιβατικό είχε ως καύσιμο το υγραέριο.

Ένα όχημα της πυροσβεστικής και τέσσερις άνδρες έσβησαν τη φωτιά και κατάφεραν να απομονώσουν τις φλόγες από τη δεξαμενή του αερίου. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς ενώ ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share