Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 193 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 83χρονη στο «Σωτηρία»

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

6 Ιουλίου 2020 18:33
Κορωνοϊός: 193 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 83χρονη στο «Σωτηρία»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια γυναίκα κατέληξε, το απόγευμα της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για μία 83χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απεβίωσε στις 16:00 απόγευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν έπασχε από διάφορα υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα αποτελεί το 193ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα και κανένα νέο θάνατο.

Χαμός στην Κρήτη: Τουρίστρια με κορωνοϊό «έκοβε» βόλτες στο νησί - Βρέθηκε μετά από 72 ώρες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς μία τουρίστρια από τη Ρουμανία με κορωνοϊό έκοβε βόλτες και την εντόπισαν μετά από 72 ώρες. Ενώ, πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε και στη Ραφήνα και πρόκειται για κάτοικο της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost, τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε – όπως ορίζει το πρωτόκολλο – η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της ωστόσο το βρήκε… κλειστό! Η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.

Την έψαχναν για 72 ώρες

Αυτή η αλλαγή δεν γνωστοποιήθηκε στις Αρχές με αποτέλεσμα, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν θετικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο να την βρει χωρίς αποτέλεσμα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της και τελικά οι αρχές βρήκαν ποιο ήταν το σωστό ξενοδοχείο. Ωστόσο, όταν πήγαν εκεί δεν την βρήκαν καθώς η Ρουμάνα φαίνεται πως δεν κάθισε στο δωμάτιό της αλλά έκανε βόλτες με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της.

Δεν ήθελε να χαλάσει τις διακοπές της

Είχαν περάσει 72 ώρες από τη στιγμή που η τουρίστρια είχε υποβληθεί στο τεστ κορωνοϊού όταν τελικά οι Αρχές κατάφεραν και την εντόπισαν. Της εξήγησαν πως το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρίστρια η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share