Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Μίνι καραντίνα» στο Ισραήλ - «Λουκέτο» σε μπαρ, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων

Συναγερμός

6 Ιουλίου 2020 17:04
Κορωνοϊός: «Μίνι καραντίνα» στο Ισραήλ - «Λουκέτο» σε μπαρ, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέβαλε ξανά σήμερα μια σειρά περιορισμών για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και αποφάσισε να κλείσει άμεσα τα μπαρ, τα νυκτερινά κέντρα, τα γυμναστήρια και τις αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία αποφασίσθηκαν αυτά τα μέτρα, ο πρωθυπορυγός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία του στην κρίση του κορονοϊού για να αποφύγει ένα ευρύτερο lockdown. Ενώ, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς μία τουρίστρια από τη Ρουμανία με κορωνοϊό έκοβε βόλτες και την εντόπισαν μετά από 72 ώρες.

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share