Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

16χρονος ποδοσφαιριστής χτυπήθηκε από κεραυνό - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Σώθηκε από θαύμα!

6 Ιουλίου 2020 20:58
16χρονος ποδοσφαιριστής χτυπήθηκε από κεραυνό - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην εντατική νοσηλεύεται ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής από τη Ρωσία, ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ενώ, σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου καθώς σε ηλικία 24 ετών έχασε την ζωή του γνωστός ποδοσφαιριστής.

Όπως αναφέρει το RT, ο πορτιέρε της Ζνάμια Τρούντα, Ivan Zaborovsky, στην προσπάθειά του να σουτάρει την μπάλα, όντας σε απόσταση από τους συμπαίκτες του, κεραυνοβολείται, με αποτέλεσμα όλοι να τρέξουν κατευθείαν προς το μέρος του.

Ο κεραυνός τον χτύπησε ακριβώς από πάνω του και ο τερματοφύλακας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, το καρδιογράφημα ήταν καλό, ενώ έχει υποστεί εγκαύματα. Το τραγικό ατύχημα κατεγράφη σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Η ομάδα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Όλα λειτούργησαν γρήγορα, πολύ επαγγελματικά, και ένα ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 8 λεπτά. Πιθανότατα ο παίκτης είχε σταματήσει να αναπνέει, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά συνήλθε».

Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Άμπος

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χρήστος Άμπος. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στην ΑΕΚ στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές του 1960 και συμμετείχε στο ιστορικό μπαράζ του 1960 εναντίον του Παναθηναϊκού. Ήταν μάλιστα αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, όμως στη συνέχεια οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.Θλίψη επικρατεί επίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Σκαφτούρου.

Στην ανάρτησή της στα social media η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας μας, Χρήστος Άμπος, ο οποίος υπήρξε μία από τις σημαντικές μορφές της μεταπολεμικής ΑΕΚ και φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα για έξι σεζόν (1956-62) με περίπου 100 επίσημες συμμετοχές.

Ο Χρήστος Άμπος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1937 στη Μυτιλήνη, ήρθε στην Αθήνα και την Κηφισιά και από τον ΑΟ Κηφισιάς μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το 1956.

Έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στο πλευρό των Νεστορίδη, Σταματιάδη, Σοφιανίδη και άλλων μεγάλων άσων της εποχής στο περίφημο μπαράζ του 1960 κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν από 60 χρόνια (31 Ιουλίου 1960) στο Στάδιο «Καραϊσκάκης», όταν εκείνος άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 13', για να ακολουθήσει η ανατροπή των «πράσινων» μέσα σε 19 λεπτά για το τελικό 2-1.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφθεί το υπό ανέγερση γήπεδο της ομάδας μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου αποθεώθηκε πολλές φορές από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά στις δώδεκα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Άμπου, που θα έχει πάντα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share