Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όλα τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

6 Ιουλίου 2020 13:12
Όλα τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια με τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα ΕΔΩ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Παράλληλα, την επανέναρξη απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία, από τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά», επεσήμανε.

Τόνισε ότι προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση δημοσιοποίησης της λίστας τόνισε: «Χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών».

Σάλος για το κορωνο-γλέντι στην Αλίαρτο: «Δεν σηκώθηκα από το τραπέζι», λέει ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας - Φωτογραφία-ντοκουμέντο που χορεύει (video)

Να δώσει εξηγήσεις για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που αποτυπώθηκαν από το γλέντι του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη στην Αλίαρτο επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, ένας από τους βουλευτές που έδωσε το παρών το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί", ανέφερε ότι πριν δώσει το παρών στην εκδήλωση είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, και εάν έχει ληφθεί η σχετική άδεια. "Έκατσα σε ένα τραπέζι 6 ατόμων και δεν σηκώθηκα από εκεί", τόνισε στη συνέχεια, παρόλο που τον βλέπουμε σε φωτογραφίες να έχει σηκωθεί και να χορεύει.

Ωστόσο, μιλώντας άλλα μέσο, έδωσε μια λίγο διαφορετική εκδοχή. "Αφού είπαμε να γίνονται εκδηλώσεις δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα; Μπαίνει ένα ζήτημα. Οι διοργανωτές και στην αρχή και όσο ήμουν εκεί προσπαθούσαν να επιβάλουν τα μέτρα και σταματούσαν την ορχήστρα" είπε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 παραδεχόμενος ότι "στον χορό υπήρχε κόσμος".

"Στην αρχή της εκδήλωσης μου ζήτησαν να σύρω τον χορό και ζήτησα να τηρηθούν τα μέτρα. Ανά 1 ώρα ήταν στο μικρόφωνο ο πρόεδρος και ζητούσε να τηρούνται οι αποστάσεις. Μου είπαν ότι πέρασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όλα ήταν εντάξει στην αρχή και μετά ξαναπέρασε και επέβαλε πρόστιμο", πρόσθεσε.

"Ο προβληματισμός είναι αν πρέπει να δίνουμε άδειες σε αυτές τις εκδηλώσεις", επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας.

"Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά", σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμετάδοσης όταν ο κόσμος συνωστίζεται και είναι μπερδεμένος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share