Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Στον ΕΦΚΑ Καλλιθέας "ψήνονται" να κολλήσουν κορωνοϊό και έχουν μαζευτεί εκατοντάδες σε ουρά! (video)

Θέλει κορωνοϊό κανείς;

6 Ιουλίου 2020 09:46
Στον ΕΦΚΑ Καλλιθέας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ουρές πολλών μέτρων σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (06/07) έξω από τον ΕΦΚΑ Καλλιθέας, όπου πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε από νωρίς, πριν το άνοιγμά του.

Εκατοντάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ενώ η ουρά ήταν τόσο μεγάλη που έφτανε μέχρι το τέλος του τετραγώνου στο οποίο βρίσκεται η υπηρεσία.

Ωστόσο, σημειώθηκε συνωστισμός και δεν τηρήθηκαν σωστά τα μέτρα ασφαλείας, όπως και σε πανηγύρι στην Αλίαρτο, ειδικά οι απαραίτητες αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των πολιτών.

Παράλληλα, λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν προστατευτική μάσκα, ενώ δεν άργησαν να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των πολιτών που προσπαθούσαν να βρουν τη σειρά τους.

Επίσης, δεν έλειψαν οι φωνές και τα παράπονα, μέχρι που υπάλληλος του ΕΦΚΑ βγήκε έξω για να συντονίσει τον κόσμο, μοιράζοντας χαρτάκια προτεραιότητας.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Στο Γουδή 2.000 άτομα αψήφησαν τον κορωνοϊό και πέρασαν... yolo όλοι μαζί σε πανηγύρι!

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε παραδοσιακό πανηγύρι που έγινε στο Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδή, με τον κόσμο που μαζεύτηκε εκεί να ξεπερνά τα 2.000 άτομα.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται η πίστα να έχει γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο που χόρευε και γλεντούσε έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, έχοντας ξεχάσει εντελώς τον κορωνοϊό..

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές στην εκπομπή «Μαζί σου» στο πανηγύρι πήγαν για να γλεντήσουν με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Κώστα Σαφέτη πάνω από 1.500 άτομα, αδιαφορώντας για αποστάσεις, μέτρα προστασίας και κορωνοϊό.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι, ενώ παντού υπήρχαν και αντισηπτικά.

Παραδέχθηκαν όμως ότι ο κόσμος πήγε να ξεφύγει στον χορό, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «τον μαζέψαμε».

Πάντως στις εικόνες που καταγράφηκαν και στα βίντεο δε φαίνεται να τηρήθηκαν τα μέτρα.

«Σε γενικές γραμμές ξέφυγε ο κόσμος πάρα πολύ, ήταν πολύ θετικό γιατί μετά από μία καραντίνα τριών μηνών διασκέδασε αρκετά. Τώρα αν κάποια στιγμή στο χορό, αντί για έξι, σηκώθηκαν οκτώ, δέκα, είναι εντάξει και όχι πολλά άτομα», ανέφερε ένας εκ των διοργανωτών.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας που στην εκπομπή αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι από την προσέλευση του κόσμου.

«Περιμέναμε 500-600 άτομα. Δεν είναι και έτσι όπως δείχνει ο φακός τόσο πολύ. Το δείχνει πιστεύω λίγο παραπάνω», είπε ο κύριος Μπίτσικας.

Εξήγησε ότι όταν γέμισε με κόσμο ο χώρος έκλεισαν οι κεντρικές πύλες, ωστόσο συνέχισαν να μπαίνουν άτομα από παράπλευρες εισόδους.

«Ήταν ασυγκράτητοι και λόγω κορωνοϊού. Πήγα πάρα πολλές φορές στην πίστα και τους είπα και κατέβηκαν», προσέθεσε ο κύριος Μπίτσικας, λέγοντας ότι η πίστα μετά από λίγο γέμιζε ξανά.

Παραδέχθηκε ακόμα πως δεν είχαν πάρει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και επέμεινε ότι τα μέτρα τηρήθηκαν με ευλάβεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share