Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή στον Γέρακα!

Συναγερμός!

6 Ιουλίου 2020 09:42
Πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή στον Γέρακα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αμεση ήταν η κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχή με κατοικίες στον Γέρακα Αττικής, ενώ συναγερμός σήμανε και στον Άγιο Στέφανο!

Σε οικοπεδικό χώρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής για εστία πυρκαγιάς σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και λίγα ψηλά δέντρα, στην οδό Αροανίων, στον Γέρακα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ισχυρή δύναμη που αποτελείτο από 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα έφτασε στο σημείο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης.

Τις δυνάμεις συνέδραμαν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ριπές ανέμων

Το κύριο μέλημά τους ήταν να μην φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στα σπίτια ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυρές ριπές ανέμων.

Αυτήν τη στιγμή, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται με την ίδια ένταση μέχρις ότου ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση.

"Άστατος ο καιρός με καταιγίδες και...": Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί!

Καιρός σήμερα: Άστατος θα παραμένει με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Ο άστατος καιρός διατηρείται στην ηπειρωτική χώρα και θα ξεσπάσουν καταιγίδες και θα πέσει χαλάζι ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλύτερες καιρικές συνθήκες και στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Άστατος ο καιρός και σήμερα - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες;

Καιρός σήμερα: Άστατος προβλέπεται ο καιρός, καθώς σε πολλές περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο, η ζέστη θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, ο καιρός θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στις Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο.

Να τονίσουμε, ότι η κακοκαιρία έπληξε χθες αρκετές περιοχές στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, με την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική να έχουν πλημμύρες.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους έντονα στα ηπειρωτικά. Εξασθένηση το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θεσσαλία, ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share