Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τεράστιο γλέντι με 2.000 άτομα - Κανένα μέτρο προστασίας

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος;

5 Ιουλίου 2020 19:30
Τεράστιο γλέντι με 2.000 άτομα - Κανένα μέτρο προστασίας

Ένα τεράστιο παραδοσιακό γλέντι στο Άλσος Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή, εχθές Σάββατο (4/7), έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, μιας και συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα σε ένα χώρο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασία από τον κορωνοϊό.

Η πίστα ήταν γεμάτη ασφυκτικά με κόσμο που χόρευε και διασκέδαζαν χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις αυτού. Να σημειωθεί ότι σήμερα καταγράφηκαν νέα κρούσματα στη χώρα. Από την άλλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας ισχυρίστηκε ότι: «Εφαρμόσαμε στο 100% τα μέτρα, αλλά περιμέναμε 500 με 600 άτομα»,

«Δεν είναι και έτσι όπως δείχνει ο φακός τόσο πολύ. Το δείχνει πιστεύω λίγο παραπάνω» πρόσθεσε ο κ. Μπίτσικας.

Σύμφωνα με τον ίδιο είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες αποστάσεις στα τραπέζια και τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι ενώ υπήρχαν και αντισηπτικά. Όταν γέμισε με κόσμο ο χώρος έκλεισαν οι κεντρικές πύλες, ωστόσο συνέχισαν να μπαίνουν άτομα από παράπλευρες εισόδους.

«Ήταν ασυγκράτητοι. Πήγα πάρα πολλές φορές στην πίστα και τους είπα και κατέβηκαν».

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share