Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου «Θεολόγος»

Λόγω μηχανικής βλάβης

5 Ιουλίου 2020 19:15
Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου «Θεολόγος»

Απαγορευτικό απόπλου για το το πλοίο «Θεολόγος», που παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία από τις δύο μηχανές του, ενώ έπλεε νότια της Καρύστου.

Το πλοίο που έπλεε με μειωμένη ταχύτητα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 17:38 και αποβίβασε με ασφάλεια 687επιβάτες, 111 ΙΧ,15 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 18 δίκυκλα, ενώ την ίδια ώρα πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από την κακοκαιρία.

Τα άλλα δύο δρομολόγια του πλοίου που είναι προγραμματισμένα από το λιμάνι της Ραφήνας, το ένα στις 17:30 για Κάρυστο και το άλλο στις 10:45 το βράδυ για Τήνο και Μύκονο αναμένεται να πραγματοποιήσει το πλοίο «Fast Ferries Andros» έπειτα από αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Θεολόγος».

Καιρός: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - Ισχυρές καταιγίδες μέχρι το βράδυ της Κυριακής (Video)

Καιρός: Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά, ισχυρή καταιγίδα που πλήττει τη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ δυνατή βροχόπτωση. Προειδοποίηση είχε σημάνει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας λόγο για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης, είναι πολύ χαμηλές.

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν από χθες, με βάση και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που είχαν εκδώσει οι μετεωρολόγοι, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στη βόρειο Ελλάδα, ωστόσο επειδή τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, οι πολίτες πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη:

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.

Ανατροπή στον καιρό φέρνει η Χριστίνα Σούζη: Ξεχάστε όσα ξέρατε!

Καιρός σήμερα: Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος ωστόσο σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη η κατάσταση θα αλλάξει!

Όπως τόνισε νωρίτερα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετά το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες! Ποιες περιοχές θα είναι αυτές;

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα και το Σαββατοκύριακο στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share