Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πόλεις της Ελλάδας - Πού χτύπησε περισσότερο;

Ισχυρές καταιγίδες

5 Ιουλίου 2020 18:15
Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πόλεις της Ελλάδας - Πού χτύπησε περισσότερο;

Η κακοκαιρία πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν ξεσπάσει σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς, κόβοντας την συγκοινωνία σε δύο σημεία. Μάλιστα οι καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη ήταν πάρα πολύ δυνατές, και εδώ θα δείτε τις πρώτες εικόνες.

Ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν. Στο μεταξύ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανίων μέσω της οποίας επιστρέφουν στην πόλη οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει😎

Posted by Fani Kouziaki on Sunday, July 5, 2020

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 05/07

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.

Ανατροπή στον καιρό φέρνει η Χριστίνα Σούζη: Ξεχάστε όσα ξέρατε!

Καιρός σήμερα: Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος ωστόσο σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη η κατάσταση θα αλλάξει!

Όπως τόνισε νωρίτερα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετά το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες! Ποιες περιοχές θα είναι αυτές;

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα και το Σαββατοκύριακο στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share