Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ιαπωνία: 34 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τραγικό

5 Ιουλίου 2020 17:50
Ιαπωνία: 34 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την ιαπωνική νήσο Κιούσου. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 14 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Κουμαμότο, στην νήσο Κιούσου, νοτιοδυτικά της χώρας, επιβεβαίωσε τον θάνατο 18 ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 "είναι χωρίς ζωτικές ενδείξεις", έναν όρο που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες για νεκρούς που δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί επισήμως ο θάνατός τους από κάποιον γιατρό. Ακόμα ένα τραγικό συμβάν μετά από αυτό σε ορυχείο, όπου 160 άνθρωποι βρήκαν μοιραίο θάνατο.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 14 ένοικοι ενός γηροκομείου, το οποίο πλημμύρισε. Οι χθεσινές πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις στην επαρχία Κουμαμότο στο κεντρικό Κιούσου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι να απομακρύνουν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους και στρατιώτες να διασώζουν με βάρκες εγκλωβισμένους κατοίκους.

«Δεν είχαμε ηλεκτρικό και νερό», δήλωσε μια διασωθείσα στο NHK. «Ήταν πολύ δύσκολο». Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις έως το βράδυ.

Μακελειό στο Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση στο Χρηματιστήριο - Nεκροί και τραυματίες (Video)

Τέσσερα άτομα με όπλα και χειροβομβίδες εξαπέλυσαν επίθεση στο Χρηματιστήριο του Πακιστάν στο Καράτσι, όπως μετέδωσε τοπικά Μέσα, το πρωί της Δευτέρας. Επίσης, μακελειό σημειώθηκε και στην Βρετανία, καθώς τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο

Νεκροί έπεσαν και οι τέσσερις δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς πολίτες. Οι δράστες φέρεται να εξαπέλυσαν επίθεση με χειροβομβίδες στην κεντρική πύλη του Χρηματιστηρίου και στη συνέχεια να εισέβαλαν στο κτίριο όπου και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο Geo News.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share