Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρήτη: Δεκαπενθήμερο λουκέτο και πρόστιμο 15.000 ευρώ σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής

Στο Ηράκλειο

5 Ιουλίου 2020 13:07
Κρήτη: Δεκαπενθήμερο λουκέτο και πρόστιμο 15.000 ευρώ σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι σε μαγαζιά για συνωστισμό, στο πλαίσιο μέτρων και ελέγχων για τον κορωνοϊό. Επίσης, λουκέτο δύο μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ είχε επιβληθεί σε beach bar του Αλίμου, έπειτα από τα πάρτι «συνωστισμού»

Χθες το βράδυ σε έλεγχο σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής λεωφόρου στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε μεγαλύτερος αριθμός θαμώνων από τον επιτρεπόμενο με βάση το εμβαδό της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί παράβαση και να επιβληθεί λουκέτο 15 ημερών και πρόστιμο 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχες παραβάσεις είχαν βεβαιωθεί και σε άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που πέτυχαν, την επαναλειτουργία τους με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» και πρόστιμο σε δύο μαγαζιά στην Αθήνα

«Λουκέτο» και πρόστιμο επιβλήθηκαν σε δύο μαγαζιά στην Αθήνα, τα οποία δεν τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας από τον κορωνοϊό και είδαν... την καμπάνα να «χτυπά», ενώ προ ημερών πρόστιμο-«μαμούθ» δέχθηκε ένα Ινστιτούτο αισθητικής.

Συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου σε μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα από τη γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων στην Πλάκα και στο Γκάζι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα διεξάγονται έλεγχοι στην Πελοπόννησο σε παραλίες και καταστήματα. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δηλώνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ασφάλεια της δημόσια υγείας αλλά και για την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου.

«Η Ελλάδα είναι από τις πιο ευάλωτες χώρες στον κορωνοϊό» - «Καμπανάκι» από τον καθηγητή ιατρικής Χαράλαμπο Γώγο

Η Ελλάδα εντάσσεται στις πιο ευάλωτες χώρες για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, επικαλούμενος έρευνα στο περιοδικό General Public Health. Προβληματισμένος από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ξάνθη και Ροδόπη εμφανίστηκε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Α. Βατόπουλος.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται κι άλλες 6 με 7 χώρες στην Ευρώπη, όπως εξήγησε ο καθηγητής, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Σουηδία. Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑϊ, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει διότι αυτές οι χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν γερασμένο πληθυσμό, καθώς και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο. Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.

«Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» τόνισε. Παρά τον χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων, ο κ. Γώγος τόνισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει δραστηριότητα του ιού. «Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επισήμανε.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share