Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πέθανε η Μαρία Γραβάνη

Θρήνος

5 Ιουλίου 2020 09:36
Πέθανε η Μαρία Γραβάνη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε η Μαρία Γραβάνη, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την τραγική είδηση του θανάτου γνωστού ηθοποιού.

Αφήνει πίσω της τα παιδιά της Αντώνη, Άντα και Αλεξάνδρα και εγγόνια. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή στις 6μμ, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.

Θρήνος: Πέθανε ο Θάνος Βεζυργιάννης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού Θάνος Βεζυργιάννης. Πένθος επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον χαμό ιδρυτικού στελέχους.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Άαχεν της Γερμανίας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, αλλά και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ. Το αυτοδιοικητικό του έργο είναι συνυφασμένο με το Νέο Ψυχικό, όπου εξελέγη δήμαρχος για τέσσερις θητείες.

«Η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας είναι φτωχότερη μετά την απώλεια του Θ. Βεζυργιάννη, ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του ως Δήμαρχος Ν. Ψυχικού επί 16 χρόνια, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών», αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής.

Και συνεχίζει: «Με τις καινοτόμες ιδέες του υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που συνέβαλλαν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Οι γνώσεις του, το ήθος του και η αγάπη του για την αυτοδιοίκηση τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους γνώστες της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες βράδυ, σε ηλικία 89 ετών, η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου ΄ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια. Για 50 χρόνια υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ωστόσο, μόλις λίγα 24ωρα πριν στον πένθος είχε βυθιστεί και πάλι ο χώρος του θεάματος καθώς έφυγε από ζωή ο Διονύσης Μπουλάς.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων». Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. Ήταν μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share