Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μόνο 2 θετικά κρούσματα στους 1.972 τουρίστες

Πού βρέθηκαν;

2 Ιουλίου 2020 18:25
Κορωνοϊός: Μόνο 2 θετικά κρούσματα στους 1.972 τουρίστες

Πολύ καλά είναι τα νέα για τον τουρισμό στην χώρα μας, μιας και μόνο 2 θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από τουρίστες στα ελληνικά αεροδρόμια.

1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη αποφασίστηκε παράταση της καραντίνας για ακόμα μια εβδομάδα, αφού είναι μια από τις πληγείσες περιοχές. Αναλυτικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται από τον ΕΟΔΥ.

Νέος συναγερμός στην Κάρπαθο: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε, μετά από τον σχετικό έλεγχο που της έγινε, και η σύζυγος του 74χρονου άνδρα από την Κάρπαθο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τρίτη, στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης ελήφθη δείγμα από την γυναίκα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και αυτή έχει προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται και αυτή στην Μονάδα Covid-19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Απίστευτη επιπλοκή από κορωνοϊό: 62χρονος είχε ασταμάτητα στύση για πάνω από 4 ώρες

Μία πολύ περίεργη προειδοποίηση έκαναν οι γιατροί, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και... πριαπισμό. Ενώ, ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας συνέβη στην Αργεντινή με έναν 52χρονο να αναρρώνει από τον κορωνοϊό την ημέρα του εξιτηρίου όμως να πεθαίνει ο πατέρας του!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ένας 62χρονος ασθενής που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γαλλίας πάσχοντας από τον ιό, είχε στύση για 4 ώρες! Ο ερεθισμός του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο μόριό του, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο από θρόμβους όταν οι γιατροί επενέβησαν.

Οι θρόμβοι όπως είναι γνωστό, μπλοκάρουν τη σωστή ροή του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές. Αυτή, πάντως, φαίνεται ότι η είναι η πρώτη αναφορά για πριαπισμό ως παρενέργεια του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο ασθενής βγήκε από την Εντατική έπειτα από δύο εβδομάδες σε αναπνευστική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής είχε πάει στον γιατρό του με πυρετό, ξηρό βήχα, δυσκολίες στην αναπνοή και διάρροια, ενώ δύο ημέρες μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε τεστ και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοϊό. Μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο διασωληνώθηκε καθώς έδειχνε σημάδια αναπνευστικής ανεπάρκειας, με τις εξετάσεις που του έγιναν να δείχνουν τον πριαπισμό.

Ο άνδρας υπέφερε από πριαπισμό χαμηλής ροής, όταν το αίμα παγιδεύεται στους θαλάμους στύσης, σε αντίθεση με τον πριαπισμό υψηλής ροής, που προκαλείται από τραυματισμό. Μπορεί να συμβεί χωρίς γνωστή αιτία σε άνδρες που είναι κατά τα άλλα υγιείς. Οι γιατροί προσπαθώντας να τον ανακουφίσουν έβαλαν παγοκύστη στη βουβωνική χώρα και έπειτα από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί αποστράγγισαν το αίμα από το πέος με βελόνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share