Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Η «μαντάμ» του Τζέφρι Επστάιν συνελήφθη από το FBI

Καταιγιστικές εξελίξεις

2 Ιουλίου 2020 16:58
ΗΠΑ: Η «μαντάμ» του Τζέφρι Επστάιν συνελήφθη από το FBI
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Ghislaine Maxwell, γνωστή και ως η «μαντάμ» του Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη από το FBI σύμφωνα το NBC News. «Συνελήφθη στην ανατολική ακτή με κατηγορίες σχετικά με τον Έπσταϊν και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα», ανέφερε η έκθεση.

Συγκεκριμένα η σύλληψη έγινε στο Νιού Χάμσαϊρ, με εκπροσώπους του FBI και του αμερικανικού εισαγγελέα στο Μανχάταν να μην σχολιάζουν.

Η κόρη του βαρόνου των μέσων ενημέρωσης Robert Maxwell, ήταν στο πλευρό του Έπσταϊν για δεκαετίες. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται ότι βοηθούσε τον Έπσταϊν να προσελκύει έφηβες κοπέλες για σ3ξ.

Ποιος ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

Μέχρι το 2007 ο Επστάιν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ηλικίας 66 ετών Έπσταϊν απαγχονίσθηκε στις 10/08/2019, μέσα στο κελί του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share