Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που δώρισε τα όργανα του: «Ο Βασίλης μου ήταν τα πάντα-Τώρα πια δεν έχω τίποτα...» (Video)

Δεν ήταν γενναία κίνηση ήταν το αυτονόητο

2 Ιουλίου 2020 16:46
Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που δώρισε τα όργανα του: «Ο Βασίλης μου ήταν τα πάντα-Τώρα πια δεν έχω τίποτα...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η μητέρα του 16χρονου Bασίλη, που έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, περιγράφει μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" το πώς πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του μονάκριβου παιδιού της.

«Για μένα δεν υπήρξε κανένα δίλημμα. Δεν παθαίνει ποτέ κανείς τίποτα όταν δίνει ζωή σε άλλους ανθρώπους. Για μένα ήταν αντίβαρο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και να ξέρω ότι τα μάτια του, οι νεφροί του, η καρδιά του χτυπά σε ένα άλλο παιδί, σε έναν άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν γενναία κίνηση, ήταν το αυτονόητο....

Ήταν ένα κοινωνικό παιδί, ένα χαρούμενο παιδί με πολλή αγάπη. Για μένα ήταν τα πάντα, το φως, το όραμα, ο προορισμός. Τώρα πια δεν έχω τίποτα», τόνισε η πονεμένη μανούλα, ενώ μέσα τον τεράστιο πόνο της, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς όλων των τμημάτων από όπου πέρασε ο γιος της και κυρίως το προσωπικό και τον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Δείτε όσα είπε:

Θάνατος 15χρονου Τρίκαλα: Ο 3χρονος αδελφός φέρεται να πάτησε τη σκανδάλη (Video)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στον τραγικό θάνατο του 15χρονου στα Τρίκαλα από αεροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 15χρονος βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο από τα επτά αδέλφια του, τον 17χρονο και τον 3χρονο αδελφό του.

Οι τρεις τους έπαιζαν με το αεροβόλο όπλο. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα παιδιά δεν είχαν καταλάβει ότι το όπλο ήταν οπλισμένο και φαίνεται πως την σκανδάλη την πάτησε το τρίχρονο αγοράκι.

Το βλήμα διαπέρασε τον οφθαλμό του 15χρονου και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τον βαλλιστικό εμπειρογνώμονα, Γιώργο Ραυτογιάννη, η τραγωδία αυτή συμβαίνει μία στο τρισεκατομμύριο. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 10 – 15 θάνατοι από αεροβόλο όπλο, κυρίως παιδιά.

Αν ο 15χρονος είχε βληθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός του, τότε θα είχε απλά τραυματιστεί ελαφρά. Μάλιστα ο κ. Ραυτογιάννης επεσήμανε πως τα βλήμα ενός αεροβόλου όπλου δεν μπορεί να διαπεράσει τον οφθαλμό. Ως εκ τούτου, ο ίδιος εκτιμά πως το βλήμα τον βρήκε στο σημείο μεταξύ του οφθαλμού και του οστού του ματιού, το διαπέρασε και έγινε το κακό. Αυτό βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί και από το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Μάλιστα στο ερώτημα αν ένα τρίχρονο παιδί μπορεί να πατήσει τη σκανδάλη ενός αεροβόλου, ο κ. Ραυτογιάννης απάντησε πως αν το όπλο ήταν οπλισμένο, το μικρό παιδάκι αρκούσε να ακουμπήσει ελαφρά τη σκανδάλη για να πυροβολήσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share