Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια

Έγιναν συνολικά 6.500 σε τουρίστες 235 διεθνών πτήσεων

2 Ιουλίου 2020 12:06
Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αισιόδοξα νέα από τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ τουριστών που έγιναν χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα 250 τεστ τουριστών από το Ηράκλειο Κρήτης βγήκαν όλα αρνητικά. Αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τουλάχιστον 6.500 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Τονίζεται πως η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες διεθνών των πτήσεων γίνεται με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Συναγερμός στην Κάρπαθο: 74χρονος θετικός στον κορωνοϊό - Ήρθε από τις ΗΠΑ πριν από 10 ημέρες

Συναγερμός σήμανε στην Κάρπαθο, όπου θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός. Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας συνέβη στην Αργεντινή με έναν 52χρονο να αναρρώνει από τον κορωνοϊό την ημέρα του εξιτηρίου όμως να πεθαίνει ο πατέρας του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega», ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί των Δωδεκανήσων πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης tsansit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Έτσι, ο 74χρονος μετέβη στην Κάρπαθο, όπου διέμεινε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων.

Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης. Εκεί οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στην COVID-19.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share