Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Η θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι...» - Προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

1 Ιουλίου 2020 22:09
«Η θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι...» - Προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και καύσωνας σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να προβλέπει πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σήμερα η θερμοκρασία έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, στην Σπάρτη και σε άλλες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος η ήπια αυτή θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει. Μπορεί η θερμοκρασία να βαράει "κόκκινο" ωστόσο από το απόγευμα αναμένονται μπόρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Εξάλλου, από τη Δευτέρα θα επιστρέψουν οι μπόρες και οι καταιγίδες τις θερμές ώρες τις ημέρας και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι άνεμοι που θα πνέουν βοριάδες από την καινούργια εβδομάδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

"Καύσωνας σήμερα αλλά από Πέμπτη...": Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Αίθριος θα είναι την Τετάρτη σ' όλη την χώρα με υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη!

Όπως τόνισε και ο Κλέαρχος Μάρουσακης, από αύριο θα αρχίσουν μπόρες να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, τουλάχιστον πριν την Κυριακή! Ποιες περιοχές θα έχουν το πιο σημαντικό πρόβλημα με την ζέστη;

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα - Πού θα "χτυπήσει" τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο;

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς. Σε ποιες περιοχές;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς, ενώ και στα νησιά το θερμόμετρο θα πιάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Και σήμερα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει ως και την Παρασκευή, όπως τόνισε και ο Γιάννης Καλλιάνος. Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν βόρειοι ισχυροί στο Αιγαίο ως και 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share