Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η ένθερμη υποδοχή των τουριστών με μουσικές, λύρες και δώρα

"Χαμός" σε Ρόδο, Κρήτη, Κω και Κέρκυρα

1 Ιουλίου 2020 12:26
Η ένθερμη υποδοχή των τουριστών με μουσικές, λύρες και δώρα
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Άκρως ένθερμη ήταν η υποδοχή των τουριστών στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω αλλά και την Κέρκυρα καθώς οι ντόπιοι τους περίμεναν στο αεροδρόμιο με λύρες, τραγούδια και μουσικές. Παράλληλα, το άνοιγμα των συνόρων ανακοινώθηκε για ορισμένες χώρες, δείτε εδώ ποιες χώρες αφορά.

Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, όμως η Ελλάδα προσπαθεί να ανακάμψει τον τουρισμό της και να διασώσει την ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία, πάντα συμμορφωμένη με την ευρωπαϊκή απόφαση και πάντα με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο

Με δώδεκα πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να έρθουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πτήσεις έφεραν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα υποδέχονται τους τουρίστες, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.

Ρόδος

Στην υποδοχή των πρώτων τουριστών βρίσκεται ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε αεροδρόμια τουριστικών περιοχών της χώρας.

Με λύρες υποδέχτηκαν τους τουρίστες οι Κρητικοί

Με μουσική υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη. Δύο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν αεροπλάνο από την Γερμανία ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους επιβάτες της πτήσης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου.

Ήδη έχουν γίνει 20 τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ στις 8:10 ήταν προγραμματισμένη να φτάσει πτήση από το Αμβούργο.

Και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Έφτασαν και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες, δύο μέρες μετά την άφιξη του πρώτου charter από τη Γερμανία στο οποίο επέβαιναν περίπου 170 Γερμανοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ, οι οποίοι έδωσαν μάχη όντας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό νησί.

Κως

Γερμανοί οι πρώτοι που έφτασαν και στην Κέρκυρα

Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία κατέβασαν τροχούς στο Ι. Καποδίστριας στις 9 π.μ. Condor Φρανκφούρτη & Wizzair Βουδαπέστη και 9.50: Condor Ντίσελντορφ.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού που βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share